Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Αγωνιστικός Συντονισμός – Συνδικαλιστική παράταξη του Νομ. Τμήματος ΑΔΕΔΥ Πέλλας

 Στο δρόμο του Νοέμβρη βαδίζουμε ξανά. 
Ενάντια στην κυβέρνηση της αρρώστιας, 
του πολέμου και της ανεργίας

   Σαράντα επτά Νοέμβρηδες μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ και φοβίζει την κυβέρνηση της ΝΔ και την άρχουσα τάξη. Ο φετινός γιορτασμός της εξέγερσης είναι το σημείο συνάντησης όλων των ποταμιών της αντίστασης στις επιθέσεις που καταστρέφουν τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων, ενάντια στην κυβέρνηση της πανδημίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού. 
Ο φετινός γιορτασμός της εξέγερσης δεν .....  γίνεται σε «κανονικές συνθήκες». Η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου παγκόσμια και στην Ελλάδα, η οικονομία κάνει μια νέα βουτιά. Όμως αυτό που νοιάζει τον Μητσοτάκη και τους όμοιούς του σε όλον τον κόσμο είναι να προστατέψουν τα κέρδη των καπιταλιστών και να φορτώσουν το θανατερό κόστος σε μας ετοιμάζοντας νέα «κορωνο-μνημόνια», με περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις και λιτότητα, υποκριτικά κηρύγματα «ατομικής ευθύνης» και γελοίες απαγορεύσεις. 

Πανικόβλητη η κυβέρνηση της ΝΔ από την κατάρρευση της αυταρχικής της πολιτικής προχωράει σε απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε όλη την χώρα με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας! Μέτρο που πάρθηκε δυο φορές έως τώρα στις 21/4/67 και στις 17/11/73 από την Χούντα των συνταγματαρχών.
Τώρα αποδεικνύεται πόσο πρόσχημα είναι η πανδημία… Ο πραγματικός στόχος είναι να τρομοκρατήσουν το κίνημα και την Αριστερά, όπως φαίνεται και από το απαράδεκτο αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζουν.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε πανικό. Όχι μόνο γιατί έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, αλλά και γιατί νιώθει να πολιορκείται από την οργή των απλών ανθρώπων, φοβάται τη δράση του μαζικού κινήματος, των εργατών και της νεολαίας. 

Φέτος ο Νοέμβρης μπορεί και πρέπει να γίνει βήμα κλιμάκωσης όλων αυτών των αγώνων. Να ρίξει ένα ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το φόβο της πανδημίας για να αποφύγει τη θύελλα σαν κι αυτή που γκρέμισε τις μνημονιακές κυβερνήσεις. 

Στις 26 Νοέμβρη συνεχίζουμε με την απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών και ενάντια στο χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία.

Στην καραντίνα η κυβέρνηση
Όχι οι κατακτήσεις και οι διεκδικήσεις μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: