Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Παύση κάθε δίωξης και άρση κάθε προστίμου για τις κινητοποιήσεις

  Επιστολή πρός την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους-ες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις, απέστειλε η Συνδικαλιστική παράταξη "Αγωνιστικός Συντονισμός" του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας ζητώντας την διαγραφή των προστίμων και την παύση των διώξεων κατά των ατόμων (εργαζομένων και φοιτητών) που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα νομοσχέδια της κυβέρνησης.
Αναλυτικά η Επιστολή: 
  Η έξαρση της αστυνομικής καταστολής απέναντι στους εργαζόμενους και τις αγωνιζόμενες κοινωνικές ομάδες, την ημέρα της απεργίας .... στις 25/11,  τις ημέρες του Πολυτεχνείου και της 6/12, με πρόσχημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας, είναι υποκριτική και στην πραγματικότητα εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την περιστολή των ελευθεριών, με κύριο στόχο τις λαϊκές αντιδράσεις από τις αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές, που εντείνουν τη φτώχεια και την ανεργία, τώρα και στο μέλλον. 
  Η κυβέρνηση την ίδια ώρα που μειώνει τις δαπάνες για την υγεία το 2021, αδιαφορεί για ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους μαζικούς χώρους εργασίας και στα ΜΜΜ, ενώ κατά τη διάρκεια της καταστολής στοίβαζε τους διαδηλωτές, που τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας, αποδεικνύοντας ότι στόχος της δεν είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά «ο εχθρός Λαός» και βασική της επιδίωξη η καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων. 
 Σύμφωνα με τους επίσημους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, τις δηλώσεις και το ύφος του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ, η αστυνομική καταστολή και οι απαγορεύσεις ήρθαν για να μείνουν και μετά την πανδημία, κατά παράβαση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτό δείχνει εξάλλου και η πρόσφατη αναίτια καταστολή των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, που κινητοποιούνται ενάντια στα σχέδια της Υπ. Παιδείας, που φαλκιδεύει τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς. 
 Είναι ανάγκη και πρώτιστο καθήκον του συνδικαλιστικού κινήματος να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του απέναντι σε όσους αγωνίζονται και διώκονται, επειδή συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις. Είναι υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην συνδικαλιστική, πολιτική και κινηματική δράση.
Απαιτούμε να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.
Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα  για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες. 
Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων & στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής, πολιτικής και κινηματικής δράσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: