Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Μπάσκετ ΕΚΑΣΚΕΜ. Νίκη του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών στο τοπικό ντέρμπυ

  Ένα όμορφο αλλά και καθαρά Μπασκετικό βράδυ απολαύσαν την Τετάρτη  οι πάρα πολλοί φίλαθλοι που γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες των Γιαννιτσών, τον «Ίκαρο» και τον «Μέγα Αλέξανδρο», που το τέλος του βρήκε νικητή τον δεύτερο με σκορ 66-76 αφού τυπικά γηπεδούχος ήταν η ομάδα των «Ικάρων». 
   Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του «Μέγα» ξεκίνησε το παιχνίδι της με πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα, δημιουργώντας έτσι και τις προϋποθέσεις ώστε να κάνει εύκολα ριμπάουντ και να«τρέξει» επιθετικά στον αιφνιδιασμό κατάφερε να προηγείται στο τέλος του δεκαλέπτου με σκορ 10-25....
   Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του «Μέγα» έχασε την συγκέντρωσή της στην άμυνα με αποτέλεσμα η ομάδα των «Ικάρων» να εκμεταλλευτεί τα κενά, να βρει εύκολα διαδρόμους προς το καλάθι και να καταφέρει όχι μόνο να μειώσει την διαφορά αλλά να πάει στο ημίχρονο προηγούμενη  με σκορ 36-35.
   Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η αντίδραση της ομάδας του «Μέγα» ήταν άμεση. Με όπλο την άμυνα οι παίκτες του «Μέγα» άρχισαν να στίζουν πάλι μια διαφορά που έφτασε στο τέταρτο λεπτό της τρίτης περιόδου στους επτά πόντους. Η ομάδα των «Ικάρων» προσπάθησε να αντιδράσει στην άμυνα, αλλά τα πολλά λάθη τους στην επίθεσή επέτρεψαν τον «Μέγα» να αυξήσει την διαφορά υπέρ του  φτάνοντας έτσι στο τέλος του δεκαλέπτου με σκορ 46-58
  Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ωριμότητα  των παικτών του «Μέγα» παρά το νεαρό της ηλικίας τους ήταν καθοριστική. Συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό στην άμυνα αλλά και με σωστές επιλογές και υπομονή στην επίθεση κατάφεραν να κρατήσουν την διαφορά  και να πάρουν το «ροζ» φύλλο του αγώνα με το τελικό σκορ 66-76.        
Διαιτητές : Μητώνας Γ. – Χανός Ν.
Τα δεκάλεπτα: Α) 10-25, Β) 26-10, Γ) 10-23, Δ) 20-18

Οι συνθέσεις των ομάδων:
«Μέγας Αλέξανδρος» Γιαννιτσών: (Κασιμίδης Γ. – Κυριαζής Δ.) Κουτσουράς Σ. 4π, Αλατζίδης Ε., Μωυσίδης Η. 7π., Στόϊτσης 26(3), Παπαμανώλης Π. 7π(1). Ακονίδης Γ. 2π, Παπαδόπουλος Γ. 15π(1), Παπαδόπουλος Κ. 15π(1), Ποζουκίδης Π., Καραμπεντής Ι., Καρατζίκος Α. 

«Ίκαροι» Γιαννιτσών: (Παπαδόπουλος Σ.) :Ελευθεριάδης Θ. 10π, Γκότσης Σ., Μπογδάνης Π. 7(1)π, Πολυχρονίδης Α. 6π, Ρεμπελός Δ. 6π, Λαγός Ν. 29(3), Κεραζεεβ Β. 2π, Παπαδότης Γ. 3π, Σταμπουλτζής Δ. 3π(1) Καραχεισαρίδης Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: