Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Χαντμπολ Α1 Γυναικών - Μεγάλη νίκη 35-32για τον Μέγα

Φλερτάρει με την Ευρώπη
Νίκη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας πέτυχε η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του Γ.Α.Σ. Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών την Κυριακή το απόγευμα στην έδρα της. Συγκεκριμένα μετά από πολύ καλή εμφάνιση κέρδισε τον Παναιτωλικό με σκορ με 35-32 και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάληψη της 5ης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Οι αθλήτριες του Μέγα μπήκαν δυνατά στον αγώνα και πήραν μικρό προβάδισμα στο σκορ, χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν μια διαφορά ασφαλείας. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο οι φιλοξενούμενες κατάφεραν και ανέτρεψαν το αποτέλεσμα και εκμεταλλευόμενες ένα «νεκρό» πεντάλεπτο των γηπεδούχων στο τέλος του α’ ημιχρόνου πήγαν στα αποδυτήρια της με το σκορ να είναι υπέρ τους 15-18....
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε αφού η γηπεδούχος ομάδα έπαιξε σκληρή άμυνα και εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα της Παπαδοπούλου επιθετικά, που πέτυχε συνολικά 19 τέρματα. Με ένα σερί 7-3 στο πρώτο δεκάλεπτο του β’ ημιχρόνου πέρασε μπροστά στο σκορ 22-2, ενώ σταδιακά διεύρυνε τη διαφορά φτάνοντάς την στο 52ο λεπτό του αγώνα στη μεγαλύτερη τιμή της 32-25. Η διαφορά αυτή δημιούργησε μια χαλάρωση που έδωσε τη δυνατότητα στις παίκτριες του Παναιτωλικού να μειώσουν το σκορ διαμορφώνοντάς το στη λήξη του αγώνα στο 35-32.
Πλέον, αν τα αποτελέσματα στη συνέχεια του πρωταθλήματος βάσει της δυναμικότητας των ομάδων έρθουν φυσιολογικά ο Μέγας αγκαλιά με την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην ομάδα του Μέγα αγωνίζονται μόνοι Ελληνίδες παίκτριες σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες που διαθέτουν αρκετές ξένες όπως και ο Παναιτωλικός που είχε στη σύνθεσή του πέντε οι δύο μάλιστα με συμμετοχές στην εθνική ομάδα της χώρας τους.
Επίσης για μια ακόμη φορά οι κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου ήταν σχεδόν γεμάτες από κόσμο που δείχνει την εμπιστοσύνη του στην ομάδα του Μέγα που συμμετέχει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της Α1 από την ίδρυσή του.
Τα δεκάλεπτα: 7-7, 13-10, 15-18 ημίχρονο. 22-21, 30-24, 35-32 τελικό.
Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Γιουλβανίδης): Γιαντσή, Παρασκευαϊδου, Χατζηπαρασίδου 4, Πιπιλακίδου, Αναστασίου Ελευθ. 1, Μιχαηλίδου Α., Παπαδοπούλου Ι., Τσιτσούκη 3, Βασιλειάδου, Παπαδοπούλου Μ. 19, Τρελοπούλου, Μάστακα 4, Ιωαννίδου, Αναστασίου Ελένη 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια: