Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Προαναγγέλλουν την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου Έδεσσας

Φαίνεται ότι οι διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας και ειδικά των γονέων και των παιδιών που καθημερινά επισκέπτονταν το Κολυμβητήριο στην Έδεσσα οδήγησαν τους υπευθύνους στην προσπάθεια να το επαναλειτουργήσουν και όπως φαίνεται από τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Έδεσσας αυτό θα γίνει σύντομα. Στην ανακοίνωση στην οποία περιγράφονται οι λόγοι που οδήγησαν στο να μπει λουκέτο στη λειτουργία του κολυμβητηρίου στο ξεκίνημα της χρονιάς γίνεται λόγος για τις μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης και λειτουργίας και για το νοικοκύρεμα το οποίο επιχειρείται από τη νέα δημοτική αρχή. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες είναι η παύση της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου της Έδεσσας. Οι γονείς είναι δικαίως αναστατωμένοι και η πόλη στερείται των υπηρεσιών ενός ιδιαίτερα σημαντικού αθλητικού κέντρου.
Πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι η απόφαση για παύση της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε πάρθηκε αβασάνιστα. Με βάση την οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε και τον μέχρι πρότινος τρόπο λειτουργίας του χώρου, η απόφαση για παύση της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου ήταν μονόδρομος. Στην κατεύθυνση αυτή συντελεί και το γεγονός ότι υπάρχουν συσσωρευμένες οφειλές προς τους προμηθευτές, οι οποίοι αρνούνται την πραγματοποίηση προμηθειών σε καύσιμα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, ακόμη και κατά τους θερινούς μήνες.
Οι τέσσερις περίπου μήνες κατά τους οποίους το Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό, πραγματοποιήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια, η οποία είναι σε εξέλιξη, για νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων. Επειδή όμως το Κολυμβητήριο είναι επιτακτική ανάγκη να επαναλειτουργήσει, διερευνούμε τον καλύτερο και κατά το δυνατόν άμεσο τρόπο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για την επαναλειτουργία του.
Πιστεύουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: