Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Πηγάδι 15 μέτρων ανακάλυψαν εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Πέλλας στη μέση κεντρικής οδού στα Γιαννιτσά

Μπροστά σε μια σημαντική ανακάλυψη βρέθηκαν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑ Πέλλας κατά τη διάρκεια εργασιών στο οδόστρωμα της οδού Παπαϊωάννου στα Γιαννιτσά. Συγκεκριμένα κάτω από το υπόστρωμα της ασφάλτου αποκαλύφθηκε ένα πηγάδι βάθους 15 περίπου ενώ προσδιορίζεται χρονικά στην περίοδο της τουρκοκρατίας. Μάλιστα το πηγάδι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και στον πυθμένα του υπάρχει νερό, παρότι υπάρχουν σημάδια που μαρτυρούν παλαιότερη προσπάθεια να μπαζωθεί. Είναι γνωστό ότι στην πόλη των Γιαννιτσών υπήρχε δίκτυο ύδρευσης κατά τα πρότυπα των τούρκικών τεχνικών με σήραγγες και πηγάδια πολλά από τα οποία έχουν αποκαλυφθεί.
Αυτό πάντως που προκάλεσε αίσθηση......
 είναι η σπουδή κάποιων «υπευθύνων» να μπαζωθεί το πηγάδι γεγονός που συνάντησε την αντίθετη άποψη του προέδρου της επιχείρησης Απόστολου Ασλανίδη ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις τέτοιες που να αποκαταστήσουν την κίνηση των οχημάτων αλλά παράλληλα να αναδείξουν το πηγάδι ως στοιχείο της ιστορίας της πόλης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να κάνω μια διευκρίνιση στο συγκεκριμένο θέμα.Την Τρίτη το πρωί 27/12, ενώ ξεκίνησα από το σπίτι μου στην οδό Παπαϊωάννου για να πιω τον πρωινό μου καφέ,έκπληκτος είδα μια τρύπα στην μέση του δρόμου περίπου 40 εκατοστά και αμέσως ειδοποίησα τηλεφωνικώς στο 83227 στο γκαράζ της δημαρχίας.Σε 10-15 λεπτά περίπου ήρθε ένας υπάλληλος της δημαρχίας με ένα μπλε κλουβάκι.Αμέσως έκλεισε τη διέλευση του δρόμου και ειδοποίησε τον προϊστάμενο του γκαράζ, τον κύριο Τσακίρη, ο οποίος παρευρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, όπου ειδοποίησε τον Δήμαρχο και τη ΔΕΥΑ, οι οποίοι παρευρέθηκαν μετά από λίγο και αυτοί στο σημείο.Οπότε το πηγάδι ανακαλύφθηκε λόγο καθίζησης του οδοστρώματος και όχι με εργασίες της ΔΕΥΑ.Αυτά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΕΥΑ ακόμη και επι Τουρκοκρατίας έκανε έργα από ότι βλέπουμε.Επι Σταμκοκρατίας και Αποστολοπροεδρίας θα κάνει κάτι;