Οι κατσαρίδες, είναι ικανές να επιβιώσουν για μήνες χωρίς να τραφούν, όμως επειδή τις είναι απαραίτητο το νερό, για αυτό το λόγω επιλέγουν να ζούνε σε μέρη με υγρασία. Έτσι δε πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνονται νερά στο νεροχύτη της κουζίνας και στο μπάνιο. Θέλει μεγάλη προσοχή στο να μην αφήνονται υπολείμματα φαγητών χωρίς προστατευτικό κάλυμμα. Οι κατσαρίδες έλκονται από χώρους που έχουν ήδη μολυνθεί με περιττώματα από άλλες κατσαρίδες, και έτσι τα σκοτεινά και υγρά σημεία, που επιλέγουν οι κατσαρίδες, πρέπει να καθαρίζονται εξονυχιστικά. Εφόσον αναμειχθεί ζάχαρη άχνη με μαγειρική σόδα.... στις ίδιες ποσότητες, και αφεθούν σα δόλωμα σε
περιοχές που συχνάζουν κατσαρίδες, τότε θα ψοφήσουν αφού η σόδα είναι
δηλητηριώδης για τον οργανισμό τους. Άλλη μία μέθοδος για να ψοφήσουν οι
κατσαρίδες είναι ο ψεκασμός με σαπουνόνερο ή φωτιστικό οινόπνευμα. Είτε
γρήγορα, είτε πιο μετά θα ψοφήσουν, όταν αυτές οι ουσίες θα δράσουν
στον οργανισμό τους. Το σκόρδο, η ναφθαλίνη, τα φύλλα δάφνης, και οι
φέτες αγγουριού, λειτουργούν θετικά διότι οι κατσαρίδες σιχαίνονται τη
μυρωδιά τους.
Πηγή: ecotimes.gr
Πηγή: ecotimes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου