Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Να μη γυρίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη δεκαετία του ’60 ζητούν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας.


Αντιδρούν στην κατάργηση των Κοινωφελών επιχειρήσεων 
 Την αγωνία και την αγανάκτηση εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας στο δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας, στη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση οριζόντια κατάργηση κοινωφελών επιχειρήσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση επισημαίνοντας ότι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι η σημερινή πολιτική της ελλιπούς χρηματοδότησης των υπηρεσιών καταστρέψει ότι έχει φτιαχτεί από την τοπική αυτοδιοίκηση και θα γυρίσουμε στην δεκαετία του ’60. Με επιστολή τους που απευθύνουν προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο ζητούν: Τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την στήριξη .... της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας και όλων των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών Την καταβολή των εγκεκριμένων ποσών στην επιχείρηση προκειμένου να εξασφαλίζεται η λειτουργία, η βιωσιμότητα και η αναγνώριση των υπηρεσιών της καθώς και η προσφορά του συνόλου των εργαζομένων. Την στήριξη των εργαζομένων με καταβολή των οφειλομένων δεδουλευμένων καθώς και την τακτοποίηση του πάγιου αιτήματος των πληρωμών μισθοδοσίας για πληρωμή κάθε μήνα. 

Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταργηθούν οριζόντια νομικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί με απόφαση των οικείων δημοτικών συμβουλίων. Ωστόσο ο Δήμος Έδεσσας δεν πρέπει να ακολουθήσει την κυβερνητική πολιτική που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα των πολιτών. Τυχόν κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων και απόλυση του προσωπικού τους θα ακρωτηριάσει την Αυτοδιοίκηση, θα δυσκολέψει την καθημερινή εξυπηρέτηση του συνόλου των κατοίκων και θα αφήσει αβοήθητους μπροστά στις συνέπειες της κρίσης αυτούς ακριβώς τους πολίτες που έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη ανάγκη της κρατικής συνδρομής. Ο δήμαρχος Έδεσσας δεσμεύθηκε να καταβάλλει 2,5 μισθούς στους εργαζόμενους μέχρι το τέλος Μαΐου και δεσμεύθηκε στην στήριξη της επιχείρησης και των δομών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: