Η Πέλλα της Γεύσης επανέρχεται την Κυριακή 11 Μαΐου 2013 για τρίτη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για μία εκδήλωση που οργανώνει ο δήμος Πέλλας και το Κτήμα Λίγας. Βασικός στόχος είναι να επαναφέρει την τοπική γαστρονομική παράδοση στο σύγχρονο πιάτο της Πέλλας και να υπενθυμίσει τις μυρωδιές της πόλης, τις δεμένες με το λαϊκό πολιτισμό και την ιστορία της. Η Πέλλα της Γεύσης είναι μια σύνδεση με το παρελθόν, μια υπενθύμιση του μέτρου και της απλότητας. Φέτος λοιπόν, η γιορτή αφορά το αμπέλι της Πέλλας στο πιάτο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. στο Κτήμα Λίγας με την ομιλία του συγγραφέα Πάνου Θεοδωρίδη «Αναμνήσεις από το μέλλον της Πέλλας». Θα ακολουθήσει.... η παρουσίαση των παραδοσιακών πιάτων από την Χριστίνα Μάγγου. Στη συνέχεια, το κοινό θα απολαύσει τις γεύσεις με τη συνοδεία του κρασιού των πελλαίων οινοποιών. Η υλοποίηση δεν θα ήταν εφικτή αν δεν υπήρχαν οι μάγειροι και οι εστιάτορες, οι χορηγοί και οι εθελοντές, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς το χρόνο, τα προϊόντα, την τέχνη και την έμπνευση τους.
Πέμπτη 8 Μαΐου 2014
Η Πέλλα της γεύσης επανέρχεται την Κυριακή 11 Μαΐου στο κτήμα Λίγας. «Το αμπέλι της στο πιάτο» το θέμα της φετινής εκδήλωσης.
Η Πέλλα της Γεύσης επανέρχεται την Κυριακή 11 Μαΐου 2013 για τρίτη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για μία εκδήλωση που οργανώνει ο δήμος Πέλλας και το Κτήμα Λίγας. Βασικός στόχος είναι να επαναφέρει την τοπική γαστρονομική παράδοση στο σύγχρονο πιάτο της Πέλλας και να υπενθυμίσει τις μυρωδιές της πόλης, τις δεμένες με το λαϊκό πολιτισμό και την ιστορία της. Η Πέλλα της Γεύσης είναι μια σύνδεση με το παρελθόν, μια υπενθύμιση του μέτρου και της απλότητας. Φέτος λοιπόν, η γιορτή αφορά το αμπέλι της Πέλλας στο πιάτο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. στο Κτήμα Λίγας με την ομιλία του συγγραφέα Πάνου Θεοδωρίδη «Αναμνήσεις από το μέλλον της Πέλλας». Θα ακολουθήσει.... η παρουσίαση των παραδοσιακών πιάτων από την Χριστίνα Μάγγου. Στη συνέχεια, το κοινό θα απολαύσει τις γεύσεις με τη συνοδεία του κρασιού των πελλαίων οινοποιών. Η υλοποίηση δεν θα ήταν εφικτή αν δεν υπήρχαν οι μάγειροι και οι εστιάτορες, οι χορηγοί και οι εθελοντές, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς το χρόνο, τα προϊόντα, την τέχνη και την έμπνευση τους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου