Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ψήφισμα με αποδέκτες την ηγεσία του κόμματος αλλά και τους καιροσκόπους πολιτικούς από την Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών

   Επανέρχεται με ένα ακόμη ψήφισμα η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών στο θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων του κόμματος ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «… Σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Είναι γεγονός ότι συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που συμμετείχαν ακόμη και σε κυβερνητικές θέσεις στο παρελθόν ήδη φλερτάρουν στη λίστα των ονομάτων που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εθνικές εκλογές. Σε τοπικό επίπεδο τα μέλη της τοπικής οργάνωσης μελών του κόμματος φωτογραφίζουν πλέον καθαρά συγκεκριμένη πολιτικό που τον τελευταίο καιρό έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις της στις πολιτικές εκδηλώσεις όπου ομιλητής είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Επίσης στέλνουν μήνυμα στην ηγεσία .... του κόμματος χαρακτηρίζοντας τους πολιτικούς αυτούς γυρολόγους ως «πολιτικά βαρίδια». Στο ψήφισμα που εξέδωσαν μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής:  
   «Χρειαζόμαστε μια ΚΟ ισχυρή, ενοποιημένη, αποφασισμένη να δώσει μάχες και να τις κερδίσει. Δεν μπορεί η νέα ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί ένα άθροισμα προσωπικοτήτων ή παραγόντων με τις «ιδιαίτερες» και «προσωπικές» τους απόψεις. Σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Δεν χωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπα και συλλογικότητες του παλιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Παράγοντες του πολιτικού προσωπικού που από θέσεις ευθύνης, συνέβαλλαν στην καταστροφή της κοινωνίας και της χώρας, που στήριξαν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Παράγοντες που στο μέλλον θα αποτελέσουν βαρίδια για το ΣΥΡΙΖΑ και τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας στο αγώνα για την απαλλαγή από τα μνημόνια και τις τρόικες. Παράγοντες που επιχειρούν είτε να διασωθούν πολιτικά ή να συμβάλλουν στην ανασύσταση της κεντροαριστεράς μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Παράγοντες οι οποίοι προσβλέπουν σε μια συστημική προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ….»

Δεν υπάρχουν σχόλια: