Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Διαμαρτυρία Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πέλλας κατά της διοίκησης

Την κατηγορούν για επιλεκτική αυστηρότητα και καταχρηστική άσκηση εξουσίας
   Με αφορμή το πρόσφατο συμβάν στο γκαράζ του δήμου Πέλλας, όπου ένας εργαζόμενος αλυσοδέθηκε στην είσοδο διαμαρτυρόμενος για την επιλεκτική υπερβολική αυστηρότητα, με την οποία αντιμετωπίζεται από τη διοίκηση του δήμου, το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων δήμου Πέλλας εξέδωσε την παρακάτω Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία.
Ο Σύλλογος εργαζομένων του δήμου Πέλλας καταδικάζει και διαμαρτύρεται έντονα για τα φαινόμενα καταχρηστικής άσκησης εξουσίας από μέλη της διοίκησης του δήμου.
Όπως όλοι γνωρίζουμε ο θεσμικός ρόλος ...
καθώς  επίσης και το μέλημα της διοίκησης θα έπρεπε να είναι η επίτευξη της αποδοτικότητας του ανθρωπίνου δυναμικού με διατήρηση της εργασιακής ειρήνης. Το τελευταίο διάστημα όμως διαπιστώσαμε εφαρμογή  επιλεκτικής αυστηροποίησης.
Τραγικό αποτέλεσμα αυτού του κλίματος ήταν συνάδελφος να προβεί στην απεγνωσμένη πράξη να αλυσοδεθεί, διαμαρτυρόμενος, στην είσοδο του «γκαράζ» του δήμου μας.  Ο συνάδελφος βιώνοντας παράλληλα την προσωπική του τραγωδία κλήθηκε σε απολογία από το δήμαρχο Πέλλας για αποδιδόμενο σε βάρος του παράπτωμα και ταυτόχρονα  διατάχθηκε, επαναλαμβανόμενα,  για εργασία σε ημέρα  αργίας (Σάββατο). Ο συνάδελφος πατέρας πέντε τέκνων εκ των οποίων δύο με αναπηρία αποτελεί υπόδειγμα  εργαζόμενου φιλότιμος και φιλόπονος.
Οφείλουμε να αναφέρουμε πως ο προϊστάμενος του συγκεκριμένου τμήματος κατέχει θέση προϊσταμένου χωρίς κρίση από το υπηρεσιακό συμβούλιο λόγω της επί μακρόν αδράνειας της διοίκησης να προκηρύξει νομίμως την θέση.
Ο Σύλλογος μας δηλώνει πως θα προβεί σε κάθε ενέργεια η οποία απαιτείται για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων

Το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: