Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Παράταξης ΑΔΕΔΥ Πέλλας «Αγωνιστικός Συντονισμός, για τη δίκη συναδέλφων τους

Στις 17 του Μάρτη γίνεται η δίκη εικοσιένα (21) εργαζομένων του Δημοτικού Κέντρου Καταρρακτών Έδεσσας και άλλων συνδικαλιστών, έπειτα από μήνυση του Δημάρχου Έδεσσας Δ. Γιάννου. Οι συνάδελφοι κατηγορούνται με αναληθείς και αναπόδεικτες κατηγορίες ότι στις 30 Ιανουαρίου 2015 απείλησαν και εμπόδισαν το Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης να εισέλθουν στο Κέντρο των Καταρρακτών, όπου θα συνεδρίαζαν με μοναδικό θέμα τη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας, που θα πετούσε στο δρόμο της ανεργίας δεκάδες εργαζόμενους της επιχείρησης, με αποτέλεσμα την ματαίωση της συνεδρίασης....

Αφού όλες οι δημοτικές αρχές, μαζί με αυτήν του κ. Γιάννου, απαξίωσαν και διαχειρίστηκαν το Κέντρο των Καταρρακτών σαν μαγαζάκι τους, εκείνη την περίοδο με μια αναιτιολόγητη και βιαστική απόφαση, ο Δήμαρχος Έδεσσας επιχείρησε να κλείσει τη Δημοτική Επιχείρηση των Καταρρακτών και να πετάξει στην ανεργία τους εργαζομένους, με προφανή σκοπό να εκμεταλλευτεί νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά ώστε να απαλλάξει τις διοικήσεις της δημοτικής επιχείρησης από πιθανές ατασθαλίες και χρέη.
Οι εργαζόμενοι με την καθολική τους παρουσία και τη συμπαράσταση εκατοντάδων συμπολιτών και συνδικαλιστών, προσπάθησαν να πείσουν το Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. να έλθουν σε διάλογο και να μην προχωρήσουν βιαστικά στο κλείσιμο της επιχείρησης, αφού ήδη διαφαινόταν δυνατότητα θετικής λύσης στο ζήτημα των εργαζομένων της επιχείρησης στα πλαίσια διαπραγμάτευσης με τη νεοεκλεγείσα, εκείνη την περίοδο, κυβέρνηση, όπως και τελικά έγινε. Ο Δήμαρχος, προφανώς ενοχλημένος από την μαζική, υγιή αντίδραση των εργαζομένων και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας της Έδεσσας, κατέφυγε για ακόμη μία φορά σε κινήσεις εκφοβισμού εκτοξεύοντας ευθείες απειλές σε παρευρισκόμενους εργαζόμενους και συνδικαλιστές που δεν είναι της δικής του πολιτικής και κομματικής προτίμησης, καλώντας παράλληλα την αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρακτική αυτή του Δημάρχου Έδεσσας έρχεται σε συνέχεια και άλλων πειθαρχικών διώξεων σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών του Δήμου Έδεσσας για τη συνδικαλιστική τους δράση.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη εργαζομένων και αγωνιστών του εργατικού κινήματος για το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωσή τους να υπερασπίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, στο μισθό, να υπερασπίζονται δηλαδή την ίδια τους τη ζωή. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται βιομηχανία διώξεων από το Δήμαρχο Έδεσσας σε κάθε εργαζόμενο ή συνδικαλιστή που δεν είναι της δικής του πολιτικής ή κομματικής επιλογής.
Αντί να μηνύει και να διώκει εργαζόμενους ο Δήμαρχος Έδεσσας, ας εξηγήσει στους εργαζόμενους και το λαό της πόλης, πώς είναι δυνατόν μια μονοπωλιακή τουριστική επιχείρηση δίπλα στους  καταρράκτες, να έφτασε στο σημείο της διάλυσης και του κλεισίματος. Πώς γίνεται να έχει πέσει έξω το Κέντρο των Καταρρακτών, το φιλέτο της πόλης που είναι πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε μήνα; Η συνειδητή απαξίωση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών είναι η γνωστή νεοφιλελεύθερη συνταγή για τη συκοφάντηση των υπηρεσιών και των εργαζομένων τους, με στόχο το ξεπούλημα και τις απολύσεις.
·         Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή των συναδέλφων μας εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση και των συνδικαλιστών που τους συμπαραστάθηκαν.
·         Δεν αποδεχόμαστε καμιά σκέψη για απόλυση εργαζομένων.
·         Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συμπολίτες μας στα δικαστήρια της Έδεσσας στις 17 του Μάρτη, ώρα 09:00 π.μ.  σε συγκέντρωση συμπαράστασης. Καμιά δίωξη, κανένας εργοδοτικός εκφοβισμός δεν θα σταματήσει τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.
                                                           Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: