Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ λειτουργεί συμβουλευτικό σταθμό στα Γιαννιτσά

  Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ απευθύνεται σε χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους και  λειτουργεί περιφερειακό συμβουλευτικό σταθμό στην πόλη των Γιαννιτσών.
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στα Γιαννιτσά λειτουργεί από το 2005 μετά από πρωτοβουλία του κέντρου πρόληψης Ν. Πέλλας «Το Όραμα» και σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και το Δήμο Πέλλας, που έχει παραχωρήσει το χώρο και καλύπτει μέρος των λειτουργικών εξόδων.
Ο Συμβουλευτικός σταθμός στα Γιαννιτσά δεν έχει μόνιμο προσωπικό και στελεχώνεται από εργαζόμενη του Συμβουλευτικού Κέντρου ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί μια (1) φορά το μήνα.
Πιο συγκεκριμένα .... 
το έργο του Σταθμού αφορά σε:
- Ενημέρωση χρηστών (ενηλίκων και ανηλίκων) για ασφαλέστερη χρήση, σωματική αποτοξίνωση και ψυχική απεξάρτηση.
- Εκτίμηση αναγκών του χρήστη και της σοβαρότητας των προβλημάτων του σε σωματικό, ψυχολογικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο και δρομολόγηση της παραπομπής και δικτύωσής του με τις κατάλληλες υπηρεσίες.
- Προετοιμασία από το συμβουλευτικό κέντρο Θεσσαλονίκης για ένταξη σε φάση θεραπείας, είτε στη Θεραπευτική Κοινότητα (διαμονής) είτε στο Πρόγραμμα Εξωτερικής Παρακολούθησης.
- Ενημέρωση και συμβουλευτική γονιών, αδελφών, συντρόφων και παιδιών ανθρώπων με προβλήματα κατάχρησης και εθισμού. Η συμβουλευτική θα γίνεται ατομικά και θα υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας ομάδας γονέων αν υπάρχει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων.
- Ενημέρωση της τοπικής κοινότητας για θέματα εξαρτήσεων.
- Γνωριμία με φορείς της τοπικής κοινότητας.
Όλες οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και προστατεύεται το απόρρητο. Οι συναντήσεις γίνονται κατόπιν ραντεβού.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι αυτό του Συμβουλευτικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη: 2310212030-1.
Ημέρες λειτουργίας
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί από 10:00 έως 15:00, τις ακόλουθες ημερομηνίες το πρώτο εξάμηνο του 2018: 30 Ιανουαρίου, 27 Φεβρουαρίου, 27 Μαρτίου, 24 Απριλίου, 29 Μαΐου, 19 Ιουνίου.
Για το 2ο εξάμηνο του 2018 οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

  Η Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ,
 Εύη  Μαυροπούλου, Msc. Σχολική - Εξελικτική Ψυχολογία, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Τραυματοθεραπεύτρια (EMDR - CRM basic)

Δεν υπάρχουν σχόλια: