Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Πρόταση Ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πέλλας» στο δημοτικό συμβούλιο για την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ.

 Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας, που συζήτησε την έκδοση Ψηφίσματος για την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ., η Δημοτική Σύμβουλος της  «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πέλλας» Παπαδοπούλου Ολυμπία κατέθεσε την παρακάτω πρόταση Ψηφίσματος:         
 «Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέρχεται στην επικαιρότητα από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, θέλοντας να εντάξουν την γειτονική χώρα στην ευρωατλαντική συμμαχία στα Δυτικά Βαλκάνια.
Η Ελληνική κυβέρνηση - και με την στήριξη όλων των ελληνικών αστικών κομμάτων -          αναλαμβάνει το ρόλο, αλλά και την ευθύνη, να βοηθήσει προς αυτή την προοπτική. Μέσα απ'αυτήν   τη προοπτική περνάει και ο στόχος της ελληνικής αστικής τάξης για .... 
ανάδειξη της χώρας μας σε ενεργειακό & διακομιστικό κέντρο. Οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στο να μπει φραγμός στα ανταγωνιστικά μονοπωλιακά συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή.
  Έχουμε πολύχρονη σχετική πείρα απο τις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις. Μας επιβεβαιώνουν πως η συμμετοχή της Ελλάδας σε Ε.Ε. & ΝΑΤΟ  εμπλέκει τη χώρα και τον λαό μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.  Η «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας» προτείνει :
- Στην διαπραγμάτευση για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνε-ται με οποιονδήποτε τρόπο ο όρος “Μακεδονία” και όποια παράγωγά του, αυτό θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο σαν γεωγραφικός προσδιορισμός.
- Να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα.
- Να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών. 

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας»
 Παπαδοπούλου Ολυμπία
 Δημοτική   Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: