Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Είδες οι Γερμανοί...

 Τη στιγμή που στη χώρα μας  με την πίεση των Ευρωπαίων εταίρων μας και κυρίως της Γερμανίας, βγαίνουν στο σφυρί μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις, αρκεί η τιμή να μην αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, την ίδια ώρα η Γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει σχετικά,για να αποτρέψει εξαγορές γερμανικών επιχειρήσεων από ξένους επενδυτές και κυρίως Κινέζους.
Όπως γράφει σήμερα η "Ναυτεμπορική" στην ηλεκτρονική της έκδοση "Σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να χαμηλώσει περαιτέρω το ποσοστό συμμετοχής ξένων επενδυτών, που θα επιτρέπει την παρέμβασή της. Συγκεκριμένα θέλει να μπορεί να βάζει φρένο σε μία εξαγορά, εάν ......
επενδυτές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκτούν τουλάχιστον το 15% μίας γερμανικής εταιρείας. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι στο 25%." Μάλιστα η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας  Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά «Όταν πρόκειται για εταιρείες που συνδέονται με την άμυνα, κρίσιμες υποδομές ή ορισμένα άλλα πεδία τεχνολογιών που αφορούν την ασφάλεια πολιτικών υποδομών, όπως η ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής, θέλουμε να το εξετάζουμε από πιο κοντά στο μέλλον».
Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι μέσα από την επιβολή των σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων που υιοθετεί και η σημερινή "αριστερή κυβέρνηση" σε συνεργασία με το λαϊκίστικο κόμμα του Πάνου Καμένου, στόχος των δανειστών μας είναι να υφαρπάξουν τον πλούτο της χώρας (σιδηρόδρομος, ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια) μέσα από ευτελές τίμημα. Και όλα αυτά αφού βέβαια φρόντισαν να εξαθλιώσουν τον λαό και να χειραγωγήσουν τις κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: