Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Κάλεσμα για συμμετοχή στην Απεργία της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου

  Το Εργατικό Κέντρο Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ (Γιαννιτσών) στη συνεδρίαση του ΔΣ, αποφάσισε, να συμμετάσχει στην απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.
Η σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρει τα εξής:
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να συμμετέχουν με ενότητα και αγωνιστικότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για βελτίωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων   είναι η αγωνιστική κινητοποίηση του κόσμου της εργασίας και η στήριξη της κοινωνίας στις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος
Διεκδικούμε:
–       Ελεύθερες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των ....
Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Να ισχύει άμεσα η επεκτασιμότητα και υποχρεωτικότητα όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων.
–       Κατάργηση του νόμου που επιτρέπει στον Υπουργό Εργασίας να καθορίζει τον κατώτατο μισθό. Άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€ και ελεύθερη διαπραγμάτευση για την ΕΓΣΣΕ, με ταυτόχρονη κατάργηση της ΠΥΣ 6/12.
–       Διάλογο με τα συνδικάτα και όχι αιφνιδιασμούς με τροπολογίες fast-track, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων.
–       Την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ενοικιαζόμενη εργασία και την εργολαβοποίηση της εργασίας. Σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς, 8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο.
–       Καμία άλλη μείωση του αφορολογήτου που οδηγεί αυτομάτως σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.
–       Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.
–       Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
–       Καμία περικοπή στις συντάξεις.
–       Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.
–       Κατάργηση του νόμου που προβλέπει συμμετοχή 50+1 σε Γενική Συνέλευση των πρωτοβάθμιων σωματείων για την προκήρυξη απεργίας.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΛΛΑΣ  ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
ΣΤΙΣ 11.30πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: