Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Συμμετοχή μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών στο πρόγραμμα Erasmus+

"Παρακολούθηση εργασίας για Εκπαιδευτικούς και Μαθητές σε σχολεία και επιχειρήσεις: ένα βήμα μπροστά στην εμπειρία μάθησης".
  Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ έντεκα μαθητές (Οικονομίας Διοίκησης, Βοηθών Νοσηλευτών, Μηχανολογίας, Γεωπονίας και Πληροφορικής) και τέσσερεις εκπαιδευτικοί συνοδοί από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών ταξίδεψαν στη Βαλέτα (Μάλτα).
Εκεί, οι μαθητές παρακολούθησαν από κοντά (job shadowing) σε συνεργαζόμενες εταιρίες,  εργαζόμενους να εκτελούν εργασίες σχετικές με το αντικείμενο ....
κατάρτισής τους, με σκοπό την απόκτηση αρχικής εργασιακής εμπειρίας. Έμαθαν ποιες υποχρεώσεις και καθήκοντα σχετίζονται με το μελλοντικό τους επάγγελμα και ποιες γνώσεις, δεξιότητες και επίπεδο εκπαίδευσης απαιτούνται για την εργασία τους.  Τους δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούν με επαγγελματίες και τεχνικούς στη Μάλτα, να γνωρίσουν την εργασιακή τους κουλτούρα και να μετατεθούν από το ρόλο του μαθητή σε αυτόν του επαγγελματία, με αποτέλεσμα την απόκτηση δεξιοτήτων που απαιτούνται για την ομαλή μετάβασή τους από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας.
Οι μαθητές περιηγήθηκαν σε  ολόκληρο το νησί, που συνδυάζει μεσαιωνική και σύγχρονη Ευρώπη, ρωμαιοκαθολικισμό με αραβικά κι ανατολίτικα στοιχεία.  Έμαθαν την ιστορία των ιπποτών και περπάτησαν στα βήματά τους, επισκέφθηκαν τη Μεδίνα, την καστροπολιτεία με τις τρεις πόλεις, ξεναγήθηκαν στους μεγαλιθικούς ναούς. Ανάπτυξαν τις γλωσσικές τους ικανότητες και ένοιωσαν ευρωπαίοι πολίτες.
Η επιμόρφωσή τους διήρκησε 14 ημέρες συν 2 ημέρες ταξίδι.
Τον Απρίλιο μια ομάδα 15 μαθητών θα μεταβεί στη Σεβίλλη για παρακολούθηση εργασίας, στο πλαίσιο ενός καινούργιου προγράμματος με τίτλο "Συνεχιζόμενη ανάπτυξη δεξιοτήτων για εκπαιδευτικούς και μαθητές του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Γιαννιτσών", το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, στον άξονα κινητικότητας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: