Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Η Ηγεσία του δήμου που "εκπαιδεύει" τους δημότες στην ανομία και την αναισθησία είναι καταδικασμένη.

   Ημέρα Πέμπτη. Ημέρα για το καθιερωμένο παζάρι ή λαϊκή αγορά στα Γιαννιτσά. Από νωρίς γυναίκες και άνδρες με τα καροτσάκια τους. εφορμούν στην αλάνα που είναι στημένοι οι πάγκοι για τις αγορές τους. Την ίδια στιγμή τα κάθε λογής coffe store της πλατείας Γκόνου Γιώτα και της οδού Χατζηδημητρίου, κατακλύζουν με τραπέζια κάθε ελεύθερο χώρο στα πεζοδρόμια, σε σημείο να δυσκολεύεται απλά να περάσει ένας άνθρωπος. Για μητέρα με καροτσάκι ή για άτομο να αναπηρία, ούτε λόγος να γίνεται. "Η διέλευση απαγορεύεται λόγω κατάληψης".
Το πιο τραγικό αλλά και άκρως επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι από την πλατεία για να περάσει κάποιος απέναντι στην οδό Βενιζέλου θα πρέπει να προχωρήσει μέσα στο δρόμο για αρκετά μέτρα γιατί απλά ακριβώς απέναντι τα πεζοδρόμια είναι κλειστά από μόνιμες κατασκευές (καρφωμένα τραπέζια). Ο τρόμος μιας γυναίκας- μάννας ήταν.....
έντονα ζωγραφισμένος στο πρόσωπό της, καθώς επιχειρούσε να περάσει με το καροτσάκι και το βρέφος της από αυτό το "μονοπάτι του θανάτου".
Λίγο πιο πάνω μια ηλικιωμένη σέρνοντας το καροτσάκι με τη μαναβική της, δέχεται τις διαμαρτυρίες κάποιων "κυριών" που απολάμβαναν τον πρωινό τους καφέ σε τραπεζοκαθίσματα στο μέσον του πεζοδρομίου, γιατί τις ζήτησε να μετακινηθούν λίγο, για να περάσει...
Η αναισθησία στο απόγειο της.
Αλλά για την κατάσταση αυτή υπάρχει και ο ηθικός αυτουργός ή αν θέλετε ο ουσιαστικός υπεύθυνος που δεν είναι άλλος από τη Δημοτική Αρχή που έχει "εκπαιδεύσει" όλα αυτά τα χρόνια τους καταστηματάρχες στην αυθαιρεσία που οδηγεί στην πλήρη κατάληψη των πεζοδρομίων.
Έχει ευθύνη η δημοτική Αρχή γιατί επιτρέποντας αυτή την αυθαιρεσία, δημιουργεί περιβάλλον και δεδομένα που απαξιώνουν τα δικαιώματα των πεζών.
Αν όμως συμβεί κάποιο ατύχημα (εύχομαι όχι μοιραίο), τότε οι ευθύνη δεν θα βαρύνει μόνο αυτούς που αυθαιρετούν, θα βαρύνει αυτούς που θα πρέπει να τους ελέγχουν, θα βαρύνει και αυτούς τους κρατικούς λειτουργούς που θα έπρεπε να φροντίζουν για την ασφάλεια μας και για τα δικαιώματα μας.
Την στιγμή λοιπόν που κάποιοι μιλούν για την προσφορά τους στις ευάλωτες και όχι μόνο κοινωνικές ομάδες, καλό θα είναι να πάρουν μια μάνα με το καροτσάκι από το χέρι και να ξεκινήσουν από το Μέγαρο της Διοίκησης του δήμου Πέλλας να κατέβουν τον οδό Χατζηδημητρίου, να περάσουν την πλατεία Γκόνου Γιώτα και να καταλήξουν στον πεζόδρομο.
Αυτή την διαδρομή του τρόμου καλό θα είναι να την κάνουν ο δήμαρχος, ο αστυνομικός διευθυντής Πέλλας και ο εισαγγελέας. Τότε θα αντιληφθούν πραγματικά όλοι τους σε τι πόλη ζούμε, αν δεν το γνωρίζουν ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: