Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Λειτουργία Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Πέλλας

  Ανακοίνωση που αφορά  την άθληση στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, εξέδωσε ο δήμος Πέλλας σε εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης.
Συγκεκριμένα επιτρέπεται:
1.α) Η λειτουργία όλων των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης (μόνο με ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση) από αθλητές σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιριών ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω και με τους όρους και τους περιορισμούς που αναφέρονται στη σχετική απόφαση.
Οι αθλητές όλων ....
των προ-ολυμπιακών και των εθνικών ομάδων κάνουν χρήση των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.
β) Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους εν ενεργεία διαιτητές ομαδικών αθλημάτων.
2. Όσοι είναι υποψήφιοι για να εισαχθούν είτε με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΤΕΦΑΑ και παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας).
3. Σε όλες τις περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις η χρήση των εγκαταστάσεων γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς άσκησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής που εγκρίνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γ.Γ.Α.
Ειδικότερα:

Δημοτικό στάδιο Γιαννιτσών Έλλη Μυστακίδου
Το ωράριο προπονήσεων των αθλητών σωματείων  διευρύνεται και διαμορφώνεται ως εξής:
Δευτέρα έως και Σάββατο
Πρωί :  08.30-10.00
Απόγευμα : 18.00-21.00 (δύο κύκλοι)
Το ωράριο προπονήσεων των υποψηφίων διαμορφώνεται ως εξής:
Δευτέρα έως και Σάββατο
Απόγευμα : 19.30-21.00
 Κατά τις προαναφερόμενες ώρες, προτεραιότητα θα έχει η προπόνηση ενεργών αθλητών σωματείων.
Η είσοδος και ο έλεγχος των αθλητών και των υποψηφίων καθώς και των προπονητών τους θα γίνεται μόνο από συγκεκριμένη θύρα του σταδίου επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου (είσοδος κλειστού γυμναστηρίου ) .
Επισημαίνεται ότι πρέπει να περιλαμβάνονται τα στοιχεία των αθλητών  με το τηλέφωνό τους για λόγους ενδεχομένης ιχνηλάτησης.
Όλοι οι αθλητές θα φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά:
1. Την ιατρική βεβαίωση (για ενδεχόμενο έλεγχο από αρμόδια υπηρεσία) 
2.  Δελτίο Αθλητή ή την Κάρτα υγείας .

Όλοι οι υποψήφιοι -ες  θα έχουν μαζί τους υποχρεωτικά :
1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
2. Αντίγραφο της Αίτησης/ Δήλωσης Συμμετοχής του/της υποψηφίου/ας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Λυκείων 2020 για εισαγωγή στις ανωτέρω Σχολές από την οποία αποδεικνύεται η εξέτασή του/της στα ανωτέρω αγωνίσματα.   
3. Ιατρική βεβαίωση με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού ο οποίος έχει πραγματοποιήσει την εξέταση του/της υποψηφίου/ας.
Στην περίπτωση όπου υποψήφιοι/ες δεν συνοδεύονται από προπονητή, θα πρέπει να εισέρχονται συγχρόνως στην αθλητική εγκατάσταση και να φέρουν την αντίστοιχη ιατρική βεβαίωση, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.
Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι δυνατή η είσοδος τους στον αθλητικό χώρο.
Κάθε προπονητής  θα μπορεί να έχει μαζί του έως 10 άτομα, και ανά πάσα στιγμή ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που βρίσκεται στο γήπεδο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 80 άτομα.

Δημοτικό στάδιο Κρύας Βρύσης 
Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα έως και Σάββατο ώρες 8πμ - 10μμ
Κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών, κλειστό γυμναστήριο Κρύας Βρύσης, Δημοτικά γήπεδα τένις , Δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου.
Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των ομάδων που επιθυμούν να κάνουν χρήση να επικοινωνήσουν με το γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Πέλλας.

Ναυταθλητικό Κέντρο Λουδία
Επιτρέπεται η χρήση μόνο από τον Ν.Ο. Γιαννιτσών ο Λουδίας
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας των αθλητών, προπονητών και υποψηφίων στις αθλητικές  εγκαταστάσεις  θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλούς χρήσης και ατομικής υγιεινής σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ «Αθλητισμός και Covid -19».

Δεν υπάρχουν σχόλια: