Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» των δήμων της Π.Ε. Πέλλας γα την απεργία των Νοσοκομειακών γιατρών

 Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αποτελεί πανελλαδικά μια από τις περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο στην εξέλιξη του covid 19.
      Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Υπάρχουν σοβαροί και συγκεκριμένοι λόγοι, που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. Η εντατικοποίηση και οι συνθήκες δουλειάς σε χώρους εργασίας, όπως τα εργοστάσια επεξεργασίας φρούτων ένας απ’ αυτούς. Επίσης συνέβαλε η έλλειψη επαναλαμβανόμενων  test  σε χώρους συγχρωτισμού, όπως εργοστάσια, υπηρεσίες, σχολεία, που καθόρισαν το αποτέλεσμα.
      Ανησυχία προκαλεί το γεγονός, ότι οι  ....  μαθητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα σε πολυπληθή τμήματα όταν ανοίξουν τα σχολεία.  Ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών, που είναι ελάχιστος σε σχέση με τις  αίθουσες  και τα πρωτόκολλα καθαριότητας λόγω covid 19.
     Η υποχρηματοδότηση και οι περικοπές που έγιναν στον τομέα της Υγείας από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συνεχίζουν να γίνονται, έχουν οδηγήσει τα 2 Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας  της Πέλλας στην έλλειψη του απαραίτητου υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού. Έχουν  οδηγήσει σε έλλειψη κλινών Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ ) και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας με τα Κέντρα Υγείας της περιοχής σε υπολειτουργία.
      Οι νοσοκομειακοί γιατροί μήνες τώρα ανησυχούν και φωνάζουν, πως ο χρόνος που κερδήθηκε με την καραντίνα, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να υπάρξει η απαραίτητη οργάνωση σε μέσα και προσωπικό.
      Με αφορμή την απεργία  της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας              ( ΟΕΝΓΕ ) στις 24Σεπτέμβρη2020 δηλώνουμε, σαν «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων της Πέλλας, την συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματά τους για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και παλεύουμε μαζί τους για : 
-- Επείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής    απασχόλησης.   
-- Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων.

-- Ανάπτυξη και στελέχωση 3.500 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ.
-- Επίταξη των δομών υγείας του ιδιωτικού τομέα.
-- Άμεση  πληρωμή του συνόλου των εφημεριών.
Η  υγεία δεν είναι  μόνο  ατομική ευθύνη.
Είναι  πρόληψη και κρατική υποχρέωση.

  Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
 Δήμου Αλμωπίας :  Δρόσογλου Σταύρος - Επικεφαλής Παράταξης
 Δήμου Έδεσσας    :  Τσιτσάγκας Χαράλαμπος   -   Δημ.Σύμβουλος
 Δήμου Πέλλας       :  Παπαδοπούλου Ολυμπία  -      «            «
Δήμου Σκύδρας     :  Σουμελίδης Γιάννης             -      «            «      

Δεν υπάρχουν σχόλια: