Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

«Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα» θα αποκτήσει η Έδεσσα

  Ο βασικός σχεδιασμός του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα παρουσιάστηκε σε τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας.
  Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα της πόλης θα δημιουργηθεί στο διατηρητέο Γέσιου που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, με χρηματοδότηση του ιδιοκτήτη κ. Γέσιου, ο οποίος θέλει να δημιουργήσει και να δωρίσει στη γενέθλια πόλη αυτή την ιδιαίτερα σημαντική υποδομή. Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί το θέμα της αποδοχής της δωρεάς στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Έδεσσας, παρουσία του δωρητή, ενώ το συνολικό σχέδιο θα .... παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και οι πολίτες να ενημερωθούν πλήρως για το σχέδιο της δημιουργίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Την παρουσίαση πραγματοποίησε ομάδα εξειδικευμένων αρχιτεκτόνων – μουσειολόγων που έχει αναλάβει τη μελέτη του εγχειρήματος, ενώ ο κ. Γέσιος αναφέρθηκε στο όραμά του για τη δημιουργία Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην Έδεσσα και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Έδεσσας, για την θερμή ανταπόκριση και συνεργασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: