Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Πέλλας και του οργανισμού « Το χαμόγελο του Παιδιού»

  Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε διαδικτυακά ο δήμαρχος Πέλλας
Γρηγόρης Στάμκος με τον πρόεδρο του εθελοντικού οργανισμού το Χαμόγελο Του Παιδιού Κώστα Γιαννόπουλο με σκοπό την έναρξη μίας συστηματικής και ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών που θα έχει ως στόχο την υλοποίηση από κοινού δράσεων για τη στήριξη των παιδιών, των οικογενειών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο. 
«Το χαμόγελο ενός παιδιού, το χαμόγελο του μικρού Ανδρέα, έγινε το χαμόγελο ..... εκατομμυρίων παιδιών! Ο Ανδρέας έφυγε από κοντά μας πολύ νωρίς αλλά το όραμα και  το χαμόγελό του μας καθοδηγούν εδώ και 25 χρόνια. 
Ο μικρός Ανδρέας ήταν ένα «μεγάλο» και γενναίο παιδί. 
Αν ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, αν ακούσουμε την φωνή και την προτροπή του μικρού Ανδρέα, μόνο τότε θα γίνουμε σαν κι αυτόν:  Μεγάλοι και γενναίοι. 
Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μεταξύ άλλων, θέτει στη διάθεση του δήμου μας. 
* Τις τρεις Γραμμές Βοήθειας, οι οποίες λειτουργούν καθημερινά 24 ώρες, στελεχώνονται από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και είναι διασυνδεδεμένες με τον Ευρωπαϊκό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:
* Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
* Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
* Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111
* Το πρόγραμμα Amber Alert Hellas για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί
* Το πρόγραμμα Missing Alert Hellas για ενήλικες που έχουν εξαφανιστεί και διατρέχουν κίνδυνο.
* Την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» στελεχωμένη από εκπαιδευμένους εθελοντές και διεθνώς πιστοποιημένες κυνοφιλικές ομάδες.
* Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα.
* Τα Ειδικά Μέσα (ΣμηΕΑ Drones, πλωτά μέσα)
* Τον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων.
* Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών (Ασθενοφόρα) που τίθενται στη διάθεση του ΕΚΑΒ και είναι επανδρωμένες με πιστοποιημένους διασώστες.
* Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής για Παιδιά, εκ των οποίων δύο είναι Πολυϊατρεία.
* Την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής Ιατρικής σε παιδιά όπως επίσης και την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους
* Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, για κάθε παιδί και οικογένεια που βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας
* Την Υπηρεσία επιτόπιας παρέμβασης, από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους του Οργανισμού.
* «Το Σπίτι του Παιδιού», ένα Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους
* Την υλοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία α΄ βάθμιας και β΄ βάθμιας εκπαίδευσης, από εξειδικευμένους Ψυχολόγους, καθώς και τον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας.
* Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
* Την υλοποίηση εκπαιδεύσεων στα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και στελεχών άλλων υπηρεσιών του Δήμου, με σκοπό την ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού της στον επιχειρησιακό βραχίονά του Οργανισμού και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής», σε περιπτώσεις ενεργοποίησης Amber Alert και Missing Alert.

Δεν υπάρχουν σχόλια: