Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Συμμετοχή στο πρόγραμμα #gopafree για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων.

   Στο πλαίσιο προώθησης του ρεύματος της ανακύκλωσης στο  δήμο Πέλλας θα τοποθετηθούν τριάντα τρεις (33) ειδικοί κάδοι συλλογής των αποτσίγαρων σε επιλεγμένα σημεία υψηλής επισκεψιμότητας του δήμου. Στόχος είναι να συλλέγονται καθημερινά όσο το δυνατόν περισσότερα απορρίμματα από τα τσιγάρα που καταλήγουν, με επιβλαβείς συνέπειες, στο περιβάλλον. 
   Η σημαντική πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, που έχει ως στόχο την προστασία του Περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη συνεχίζεται, με την ένταξη του δήμου Πέλλας στο δίκτυο του προγράμματος #gopafree....
Το πρόγραμμα #gopafree περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα, τη συλλογή τους σε αυτούς και στη συνέχεια την μεταφορά τους στο εξωτερικό και την επεξεργασία τους για την μετατροπή των βλαβερών για το περιβάλλον υλικών και ουσιών σε λίπασμα και νέο ανακυκλωμένο προϊόν (βιομηχανικό πλαστικό), από την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, τη μόνη ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση του αριθμού αυτών που καταλήγουν στο περιβάλλον και την αποτροπή της επιπρόσθετης μόλυνσης που συντελείται σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: