Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Σενάριο διαχείρισης κρίσεων από το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Γιαννιτσών

  Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διεξαγωγή του Σεναρίου Διαχείρισης Κρίσεων του Δ.Ι.Ε.Κ. Γιαννιτσών με θέμα την αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος και αλληλουχίας γεγονότων που συνδέονται με αυτό. Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων με την εμπλοκή του συνόλου των σπουδαστών, εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του Δ.Ι.Ε.Κ. Γιαννιτσών και την συμμετοχή του Δήμου Πέλλας, του Τμήματος Τροχαίας Πέλλας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πέλλας και του ΕΚΑΒ Πέλλας τομέας Γιαννιτσών. 
 Το σενάριο υλοποιήθηκε από σπουδαστές .... του ΔΙΕΚ Γιαννιτσών και συγκεκριμένα από την ειδικότητα «Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου» Β΄ εξαμήνου.
Συμμετείχαν επίσης οι ειδικότητες «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων» Δ΄ εξαμήνου, «Βοηθός Φαρμακείου» Δ΄ εξαμήνου καθώς και η ειδικότητα «Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» Β΄ εξαμήνου η οποία επιμελήθηκε το Μακιγιάζ των τραυμάτων .
Η διεξαχθείσα άσκηση ανέδειξε τη σημασία της οργάνωσης, της συνεργασίας και της τήρησης διεθνώς αναγνωρισμένων πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση και διαχείριση κρίσεων, αλλά και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύει το προσωπικό που καλείται να αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: