Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Ε.Ν.Ι.Π.: Στηριξη στις κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Δήμο Πέλλας

  Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας δηλώνει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του Δήμου Πέλλας, αλλά και στους άλλους δήμους του Νομού Πέλλας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, μετά από απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πέλλας και της Ομοσπονδίας τους, σαν απάντηση στο νέο εργοδοτικό έγκλημα που στοίχισε τη ζωή σε εργαζόμενη του Δήμου Ξυλόκαστρου-Ευρωστίνης, η οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ενώ εργαζόταν σε απορριμματοφόρο του Δήμου.
     Μόνο οργή μπορεί να νιώσει κανείς με τις καθημερινές αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες η άτυχη εργαζόμενη και ο οδηγός του απορριμματοφόρου δεν είχαν .... σχέση εργασίας με τον δήμο και δούλευαν αδήλωτοι και ανασφάλιστοι. Και ενώ έχασε τη ζωή της στις 8/1/2023, εμφανίστηκε ως διά μαγείας αναγγελία της πρόσληψής της στις 9/1/2023, για πέντε ημέρες (!) από 5/1/2023 έως 9/1/2023, για να αποφύγουν τις ευθύνες.
     Κυβέρνηση και δήμαρχοι παίζουν κάθε μέρα με τις ζωές των εργαζομένων στους Δήμους,  αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο.
     Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων του κλάδου και να προχωρήσουν άμεσα σε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες.
Ανανέωση του στόλου των οχημάτων των Δήμων. Χωρίς ΚΤΕΟ και χωρίς διασφάλιση όλων των προδιαγραφών σύμφωνα με τους κανονισμούς να μην κινείται κανένα όχημα.
Κανένας εργαζόμενος να μην βγαίνει από τα Αμαξοστάσια αν δεν του έχουν χορηγηθεί τα  Μέσα Ατομικής Προστασίας.
Ουσιαστική εκπαίδευση του προσωπικού από την πρώτη ημέρα εργασίας.
Οι επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας να έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα.
Αναβάθμιση του ρόλου των ελεγκτικών μηχανισμών με ουσιαστικούς και τακτικούς ελέγχους και ποινές.
Μόνιμες θέσεις τεχνικού ασφαλείας και ιατρού εργασίας σε κάθε δήμο.
Διασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού για κάθε εργασία.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ν.Ι.Π.
Ο πρόεδρος : Αποστολίδης Χαράλαμπος
Ο Γ.Γ.: Καραπαναγιώτης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: