Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη. Ο κόσμος έστειλε το μήνυμα. Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στα Γιαννιτσά.

Το έγκλημα αυτό να μην συγκαληφθεί..! Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή. 

  Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των κατοίκων της πόλης των Γιαννιτσών στην ειρηνική διαμαρτυρία και πορεία που διοργάνωσαν με κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τρείς γυναίκες. Η πλατεία ΕΠΟΝ γέμισε με κόσμο κάθε ηλικίας που ήρθε για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στα στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα με πολλούς παραλήπτες, ώστε το έγκλημα αυτό να μην μείνει ατιμώρητο και να ληφθούν όλα τα μετρα για να μην επαναληφθεί.
  Αδρες και γυναίκες, νέοι, νέες και παιδιά με πρόσωπα.... λυπημένα πνιγμένα από οργή και αγανάκτηση, μάτια δακρυσμένα από πόνο και θλιψη, αποχαιρέτισαν τα θύματα της τραγωδίας και έστειλαν στον ουρανό ένα λευκό φαναράκι για να συντροφεύει την άτυχη Ιφιγένεια, εκεί ψηλά. 



Μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, από ιδιοτέλεια καί από μικροπρέπειες που στηγματίζουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις, οι παρευρισκόμενοι με την σιωπηρή και αξιοπρεπή παρουσία τους απέδειξαν ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα στην κοινωνία μας για ένα καλύτερο αυριο αρκεί να το διεκδικήσουμε και το απαιτήσουμε.

Συγκινητικό ήταν το ποίημα - μήνυμα που διάβασε μια εκ των διοργανωτών,  πρός την αδικοχαμένη Ιφιγένεια, το γελαστό κορίτσι από τα Γιαννιτσά θύμα του δυστυχήματος των Τεμπών. 

Θόδωρος Γοτουχίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: