Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Κίνδυνος να μείνει ο νομός Πέλλας χωρίς Ογκολογικό Ιατρείο

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία φορέων και Νοσοκομείακών στα Γιαννιτσά

   Με τη συμμετοχή εργαζομένων του νοσοκομείου Γιαννιτσών, ασθενών του ογκολογικού ιατρείου και των οικογενειών τους, του λαού αλλά και εκπροσώπων σωματείων και συλλόγων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με επιτυχία στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η προγραμματισμένη από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας και άλλα σωματεία και συλλόγους της περιοχής συγκέντρωση για την Υγεία με κύριο αίτημα την υπεράσπιση και ανάπτυξη του ογκολογικού ιατρείου, αλλά και την άμεση ενίσχυση των τμημάτων των δύο νοσοκομείων του νομού.
     Ακολούθησε  .... μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με συνθήματα και παλμό, που επισφράγισε την δεδηλωμένη αποφασιστικότητα των σωματείων και φορέων της περιοχής, να μην αφήσουν να περάσει η συνεχής υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας που έχει μετατραπεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για τους λίγους.

Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Πέλλας μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
  Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καλεί για ακόμη μια φορά να έρθουν όλοι οι φορείς σε αυτήν την μάχη για την ζωή και την Υγεία του λαού της περιοχής. Είναι λαϊκή απαίτηση όλα τα σωματεία, όλοι οι σύλλογοι, τα εργατικά κέντρα, να μπουν μπροστά στον αγώνα για την Υγεία και τη Ζωή του λαού της περιοχής, χωρίς όρους, αναστολές και χωρίς αναβολές. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όλοι πια έχουν ενημερωθεί. 
     Η κινητοποίηση του ίδιου του λαού, είναι αναγκαίος όρος για να μπει φρένο στο κλείσιμο του ογκολογικού ιατρείου, για να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

     Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη και διεκδικούμε:
- Την άμεση ένταξη του Ογκολογικού ιατρείου στον οργανισμό του νοσοκομείου Γιαννιτσών ! Άμεση πρόσληψη δύο μόνιμων ογκολόγων παθολόγων ! Εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών και μέσων !
- Την στελέχωση με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού των τμημάτων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας ! Να αποσυρθεί η επικίνδυνη απόφαση για κάλυψη του έργου της παθολογικής κλινικής από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων ! Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών ή για εναλλάξ εφημέρευση τμημάτων των δύο νοσοκομείων του νομού ! 
- Να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ! 
- Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις! 
- Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την εφημεριακή αποζημίωση του υγειονομικού προσωπικού! Όχι στη λογική των τοπικών οικονομικών κινήτρων!  Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου!
- Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!
- Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό! »

Δεν υπάρχουν σχόλια: