Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

«Σε πρωτοφανή και ανεπίστρεπτο εκφυλισμό οδηγείται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ»

Ανακοίνωση της "Νεας Αριστεράς" Πέλλας

Οι τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτυπώνουν αυτό που είχαμε πει εδώ και καιρό: Ο πολιτικός αυτός χώρος έχει οδηγηθεί σε πρωτοφανή και ανεπίστρεπτο εκφυλισμό, που οδηγεί στην απαξίωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει πλήρως την απόφασή μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα, που για χρόνια και με αυταπάρνηση υπηρετήσαμε.
Γιατί προφανώς δεν αποχωρήσαμε, επειδή χάσαμε στις εσωκομματικές εκλογές, όπως ανοίκεια κάποιοι ισχυρίζονται.
Ούτε αποχωρήσαμε, χωρίς τάχα να υπάρχει .... πολιτικό επίδικο, όπως κάποιοι άλλοι πονηρά υποστηρίζουν.
Αν δεν είναι πολιτικά επίδικα  η θεώρηση του Κεφαλαίου ως  εργαλείου κοινωνικής ευημερίας, η «κατάργηση» της ταξικής διάρθρωσης της κοινωνίας και της πάλης των τάξεων (ομιλία Κασσελάκη στον ΣΕΒ), η διακήρυξη για φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με ενιαίο συντελεστή,  η υπερψήφιση των υπερεξοπλισμών, οι συνεχείς αναφορές στην «πατριωτική» Αριστερά, η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τις κινητοποιήσεις για τη σφαγή στην Παλαιστίνη, οι διαγραφές στελεχών μέσω δημοψηφίσματος, το αρχηγοκεντρικό μοντέλο κόμματος, η απαξίωση των συλλογικών διαδικασιών και η υποτίμηση του πολιτικού διαλόγου,οι άθλιες επιθέσεις και συκοφαντίες εναντίον κορυφαίωνκομματικών στελεχών ως δήθεν υπονομευτών,το ήθος και το ύφος της νέας ηγετικής ομάδας, η δεξιά μετάλλαξη του κόμματος (και πολλά άλλα), τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. 
Τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για κάθε αριστερό άνθρωπο να αναλάβει τις ευθύνες του για την πολιτική και ιδεολογική ανασύνταξη του χώρου της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. 
Και οι αριστεροί και οι αριστερές που έχουν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ελπίζοντας σε ένα «θαύμα» που φαντάζει όλο και πιο μάταιο, οφείλουν, διασώζοντας την αξιοπρέπειά τους, να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτή την αδιέξοδη και καταστροφική καθήλωση και τον ευτελισμό, που μόνο τη Ν.Δ. και τη δεξιά κυριαρχία εξυπηρετεί.
Η λύση είναι η συμπόρευση με τα χιλιάδες μέλη και στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η αποφασιστική ενίσχυση της Νέας Αριστεράς. Για τη δημιουργία ενός λαϊκού, ισχυρού, μαχητικού κόμματος αγώνων και διακυβέρνησης, που θα καλύψει το τεράστιο κενό της αριστερής και προοδευτικής εκπροσώπησης. Ενός κόμματος που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο για την ανατροπή της δεξιάς – νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας και θα αποτελέσει πόλο εναλλακτικής λύσης για τη διακυβέρνηση του τόπου.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: