Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ο υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Μουσείο Πέλλας

 Με μεγαλοπρέπεια και παρουσία εκπροσώπων από τον πολιτικό χώρο, το χώρο της αυτοδιοίκησης, φορέων της περιοχής και πλήθιος κόσμου ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Παύλος Γερουλάνος πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Μουσείου Πέλλας. Μετά από τις σχετικές ομιλίες της προϊσταμένης της ΙΖ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Χρυσοστόμου Αναστασίας, της πρώην Προϊσταμένης κας Ακαμάτη και τους χαιρετισμούς της υφ. Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη του δημάρχου Πέλλας Απόστολου Τσαλταφερίδη ο υπουργός Πολιτισμού με σύντομη ομιλία του έδωσε το στίγμα των προθέσεων του για την αναβάθμιση του Μουσείου λέγοντας πως αυτή η τελετή είναι η αρχή μιας προσπάθειας για να αναδειχθεί και να εμπλουτιστεί το Μουσείο Πέλλας. Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου ενώ ο κόσμος πού παρευρέθηκε είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα εξαιρετικά εκθέματα και τα μοναδικής αξίας ψηφιδωτά της γενέτειρας του Μ. Αλεξάνδρου.
Ωστόσο ο περιβάλλον χώρος του Μουσείου ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί όπως προβλέπει η Μελέτη κάτι που αναμένεται αν γίνει μέσα στην επόμενη χρονιά αφού το έργο έχει ενταχθεί με πρόσφατη απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Ε.Σ.Π.Α.
Αυτό για το οποίο πάντως διερωτήθηκαν πολλοί ήταν γιατί δεν υπήρχε η κλασσική κορδέλα των εγκαινίων όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: