Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή του Επιμελητηρίου Πέλλας στον Γιάννη Μαγκριώτη

Το Επιμελητήριο Πέλλας έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και δικτύων σχετικά με τη πρόοδο του Οδικού Άξονα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά – Έδεσσα – Όρια Νομού Πέλλας, επισημαίνοντάς του ότι είχε δεσμευτεί για την άμεση δημοπράτησή του στο πρώτο εξάμηνο του 2010. Στην επιστολή γίνεται λόγος για αγανάκτηση και οργή των φορέων και των πολιτών της Πέλλας οι οποίοι ζητούν άμεσα τη δημοπράτηση του
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:...
Κύριε Υπουργέ,
Το Οδικό δίκτυο αποτελεί τον κυριότερο αναπτυξιακό παράγοντα για τις επιχειρήσεις και για την ποιότητα ζωής και ασφάλειας των πολιτών του κάθε τόπου.
Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά – Έδεσσα- όρια Νομού εδώ και χρόνια είναι το βασικό αίτημα όλων παραγωγικών τάξεων και φορέων του Νομού Πέλλας.
Στην επίσκεψή σας στο Νομό στις αρχές του 2010 δεσμευτήκατε για την ολοκλήρωση της μελέτης Μαυροβούνι – Έδεσσας και με τις ήδη έτοιμες μελέτες για το τμήμα Χαλκηδόνα – Μελίσσι (παράκαμψη Χαλκηδόνας, παράκαμψη Γιαννιτσών) θα προχωρούσατε στο πρώτο εξάμηνο του 2010 στη δημοπράτηση της κατασκευής αυτών των τμημάτων.
Ενώ δεσμευτήκατε για την προτεραιότητα που θα δώσετε στο μοναδικό Νομό της Βόρειας Ελλάδος που δεν έχει πρόσβαση στην Εγνατία Οδό και στερείται σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου και ενώ υπάρχει ήδη εξασφαλισμένη πίστωση 100 εκ. €, παρακολουθούμε να δημοπρατούνται οδικά έργα σε γειτονικούς Νομούς και ο Νομός Πέλλας να παραγκωνίζετε για μια ακόμη φορά.
Κύριε Υπουργέ,
Το αίτημα του Επιμελητηρίου για τη στήριξη των παραγωγικών τάξεων του Νομού αλλά και την ασφάλεια των πολιτών του είναι η άμεση δημοπράτηση των τμημάτων παράκαμψη Χαλκηδόνας, παράκαμψη Γιαννιτσών, Μαυροβούνι – Έδεσσα και η ολοκλήρωση και δημοπράτηση των υπολοίπων τμημάτων για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Χαλκηδόνα – Έδεσσα- όρια Νομού Φλώρινας χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Οι φορείς και οι πολίτες του Νομού Πέλλας είναι αγανακτισμένοι από τον εμπαιγμό που υφίστανται εδώ και χρόνια.
Ζητάμε την άμεση δημοπράτηση και πλήρη Ενημέρωση για την πορεία αυτού του ζωτικού έργου το οποίο είναι έργο πνοής και ανάπτυξης για το Νομό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: