Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Τα Γιαννιτσά τιμησαν του πατριώτες - θύματα των Γερμανων και των δοσίλογων

 Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί οι εκδηλώσεις Μνήμης που διοργάνωσε ο δήμος Γιαννιτσών για να τιμήσει τους 120 εκτελεσθέντες κατοίκους της πόλης, από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Είναι μια ημέρα πολύ σημαντική για την πόλη και τη σύγχρονη ιστορία της, που αναδεικνύει τον αγώνα και την αντίσταση των κατοίκων της τα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής κατοχής.Το πρωί πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επιμνημόσυνη Δέηση μετά το πέρας της Θειας Λειτουργίας. Λίγο αργότερα στο χώρο όπου βρίσκεται το Μνημείο του Ομαδικού Τάφου πραγματοποιήθηκε τελετή Μνήμης η οποία ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη Δέηση ενώ αμέσως μετά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών Γιώργος Ξανθόπουλος με σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας, μέσα σε μια έντονη συναισθηματικά ατμόσφαιρα.
Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο τη ς πόλης Νικόλαο Παπανικολάου και τους εκπροσώπους των πολιτικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, Συλλόγων και Σωματείων ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ακολούθησε Δεξίωση στο τουριστικό περίπτερο «Φιλίππειο»
Προς τιμήν των εκτελεσθέντων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ο «Δρόμος Θυσίας» με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων από τα Γιαννιτσά και πολλές περιοχές της χώρας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι για τα πανηγύρια.Ούτε την ομιλία που του έγραψε ο Γοτουχίδης μπορούσε να διαβάσει καλά καλά

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελες πολύ να ήσουν στη θέση του ,έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

τι αλλαζονεία είναι αυτή ? πάτε καλά ρε ?
σε 2 μήνες θα δούμε ποιός θα είναι στην θέση του.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι οι ίδιοι θα είναι ,όσο κι αν σ΄ενοχλεί αυτό,φίλε μου!

Ανώνυμος είπε...

ποια θέση του ρε φίλε;Μήπως μπερδεύεσαι λίγο και νομίζεις ότι ο Ξανθόπουλοσ είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας;Στην θέση του πιο πριν ήταν ο Αφασίας και πιο πριν ο Ντόκτορ.Και επόμενοι θα είναι ή ο Γιώργος ο Ντάμιαλης ή ο Στράτος ο Ψαρράς. Αξιοζήλευτο;Δε νομίζω. Αυτοί ψάχνανε κάποιον για τον πανηγυρικό της ημέρας και αυτός άκουσε τον πανηγυρτζίδικο της ημέρας και είπε εγώ εγώ!εγώ είμαι για τα πανηγύρια.Τόσο απλά.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα...πολύ καλό...ξεχάσατε πως ένας απο τους πιο μορφωμενους και καλιεργημένους προέδρους δσ ήταν επίσης για λίγα φεγγάρια,ο ένας και μοναδικός Αλεξίου!!!!πως τον ξεχάσατε αυτόν τον γίγαντα της πολιτικής και του ....τζόγου ρε παιδιά!!!!