Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία της υπ. Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Ασημίνας Ξηροτύρη στο νομό Πέλλας

 Περιοδεία στο νομό Πέλλας πραγματοποίησε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ασημίνα Ξηροτύρη μαζί με την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη στο νομό Καίτη Τσαρουχά - Κομψοπούλου και τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους.
Η επίσκεψη τους στο νομό ξεκίνησε από το αρχαιολογικό μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, με σκοπό να τονίσουν τις θέσεις του συνδυασμού «Δημοκρατία – Οικολογία – Συμμετοχή» για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τα έργα που θα αναδεικνύουν, θα συνδέουν και θα προστατεύουν τόσο τους αρχαιολογικούς χώρους, όσο και τις φυσικού κάλλους περιοχές του Νομού, αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας στο σύνολό της...
 Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και τον ΟΑΕΔ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή.
Από την ενημέρωση από τους αρμόδιους εκπροσώπους αυτών των φορέων, η ανεργία αναδεικνύεται ως το μείζον πρόβλημα στα Γιαννιτσά με το ποσοστό της να αγγίζει το 40%, καθώς το πρόβλημα συνδέεται με τις εποχιακές εργασίες και δεν υπάρχει καμία προοπτική ανάκαμψης της απασχόλησης.
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Ξηροτύρη και η αντιπεριφερειάρχης στο νομό Πέλλας Κ. Τσαρουχά παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με αντικείμενο τις γενικές θέσεις του συνδυασμού, το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: