Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Πρόβλημα ρευστότητα λόγω μη επιστροφής ΦΠΑ !

Οι μεταποιητές φρούτων καλούν τη κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της !!!
Με ανακοίνωση της η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση της επιστροφή του ΦΠΑ από το κράτος, ποσό που προήλθε από τις εξαγωγές που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα. Μάλιστα όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί έντονο πρόβλημα ρευστότητας που έχει επιπτώσεις σε όλους όσους εμπλέκονται στον κύκλο εργασιών του τομέα μεταποίησης φρούτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει αναστολή πληρωμών στους παραγωγούς… αν ερμηνεύσουμε σωστά το κείμενο της ανακοίνωσης που ακολουθει παρακάτω…
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:
Στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας, είναι προφανές ότι μόνο οι εξαγωγές μπορούν να δώσουν μια δυναμική ανάπτυξης στην οικονομία και έξοδο από την κρίση. Αυτό προκύπτει άλλωστε και από την προσπάθεια της κυβέρνησης να λάβει μέτρα που θα στηρίξουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.
Την ίδια ώρα όμως οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, όπως είναι οι βιομηχανίες του κλάδου μας, δεινοπαθούν από την μη τήρηση από την Πολιτεία δεδομένων υποχρεώσεών της, όπως είναι η επιστροφή Φ.Π.Α.
Οι βιομηχανίες της Ένωσής μας παράγουν προϊόντα (κομπόστες ροδακίνου, χυμούς κ.τ.λ.) που στο σύνολό τους εξάγονται.
Δυστυχώς όμως αντιμετωπίζουν πλέον έντονα προβλήματα ρευστότητας, αφού μεταξύ των άλλων, καθυστερείται η καταβολή επιστροφής Φ.Π.Α. σε ποσό που συνολικά υπερβαίνει τα 15.000.000 ευρώ. Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες των μελών μας στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να ικανοποιήσει επιτέλους το αίτημα για την επιστροφή του Φ.Π.Α., ώστε να μπορούν και οι βιομηχανίες μας με τη σειρά τους να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των εργαζομένων, αγροτών, προμηθευτών και άλλων συνεργατών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: