Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η Χρυσή Αυγή μας έλειπε τώρα… Αναθάρρησαν τα φασιστοειδή

Τον τελευταίο καιρό με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας ανοίχτηκε πεδίο για την διεύρυνση δυνάμεων που εκμεταλλεύονται το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο. Δυνάμεις που δρουν στο σκοτάδι και επενδύουν στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη φτώχεια και τον ψευτοπατριωτισμό. Ακραίες απόψεις, φασιστικές νοοτροπίες, άκρατος λαϊκισμός είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις δυνάμεις αυτές που κρύβονται πίσω από κινήματα όπως αυτό της Χρυσής Αυγής που ανακοίνωσε ότι αύριο ανοίγει γραφεία στην Κρύα Βρύση. Αυτοί που βεβηλώνουν Μνημεία, που ξυλοκοπούν μετανάστες, που τρομοκρατούν εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, που έχουν για σύμβολό τους τον σφαγέα Χίτλερ, αυτοί έρχονται να θυμίσουν το χρέος κάθε δημοκράτη. Αυτό το χρέος που οι περισσότεροι το έχουν λησμονήσει γιατί έγιναν ένα με το σύστημα. Ξυπνήστε πριν είναι αργά. ..!
Με ανακοίνωσή τους πάντως η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. νομού Πέλλας καταδικάζουν το άνοιγμα των γραφείων καλώντας τους συλλογικούς φορείς, τις οργανώσεις και την κοινωνία να αντιδράσει. Μεταξύ άλλων αναφέρουν…  

Ποτέ Ξανά Φασισμός
Εργαζόμενοι, νέοι και νέες του νομού Πέλλας.
Το τελευταίο διάστημα έκανε την εμφάνισή της στο νομό μας, η φασιστική ακροδεξιά, ρατσιστική, εθνικιστική, ξενοφοβική και ανοιχτά ναζιστική οργάνωση «χρυσή αυγή». Έχουν ήδη προχωρήσει στην αναγραφή ξενοφοβικών και ρατσιστικών συνθημάτων στο νομό ενώ ήδη δύο φορές προχώρησαν σε βεβήλωση του μαυσωλείου Γαζή Εβρενός στα Γιαννιτσά με ναζιστικά σύμβολα και συνθήματα μίσους. Το Σάββατο 27 Νοέμβρη προχωρούν επίσημα σε εγκαίνια γραφείων στην Κρύα Βρύση, με τη συμμετοχή του φύρερ τους Μιχαλολιάκου, που θα αποτελεί το ορμητήριο για τις ρατσιστικές επιθέσεις τους. Ενθαρρυμένοι από την εκλογή συμβούλου στο Δήμο Αθηναίων και κρύβοντας επιμελώς ότι ήταν αποτέλεσμα της πλήρους χρεοκοπίας του ακροδεξιού ΛΑΟΣ και σωρείας νομικών κωλυμάτων, επιδιώκουν να απλώσουν τον τρόμο όπου μπορούν, με σύνθημά τους «κάντε το φόβο τους πραγματικότητα». Δεν πρόκειται για ένα απλώς περιθωριακό φαινόμενο, ή για ακόμη μια «άλλη» άποψη. Πρόκειται για καθαρή ΠΡΟΚΛΗΣΗ!
Οι φασίστες, όπου έχουν χτίσει πυρήνες και έχουν ανοίξει γραφεία, η τοπική κοινωνία το πλήρωσε με αίμα. Με ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες, σε εργαζόμενους συνδικαλιστές, σε αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με την εμφανή κάλυψη της αστυνομίας.…
Σήμερα, στην παγκόσμια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, οι φασίστες επιδιώκουν να αποτελέσουν το τελευταίο χαρτί διάσωσής του, όπως δείχνει η αιματοβαμμένη ιστορική τους διαδρομή. Είναι επικίνδυνοι για τη δημοκρατία και την κοινωνία και δεν χωράει κανένας εφησυχασμός.
Ο Χίτλερ δεν έμεινε στην ιστορία, απλά επειδή έβγαζε ακατάληπτα, παραληρηματικά κηρύγματα μίσους, έμεινε στην ιστορία γιατί μετέτρεψε αυτά τα κηρύγματα σε πράξεις. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποίησε την αστική δημοκρατία, τους θεσμούς, όχι για να πείσει με τα «επιχειρήματά» του, αλλά για να αξιοποιήσει κάθε περιθώριο επιρροής, ώστε να μπορεί να καταργήσει μετά κοινοβούλιο, συνδικάτα, κόμματα, συλλόγους, οποιαδήποτε έννοια δημοκρατίας. Η πολιτική του «νομιμοποίηση» έδινε την κάλυψη στα Τάγματα Εφόδου να επιτίθενται σε ό,τι διαφωνούσε με την αντίληψη περί «άριας φυλής». Όταν ήρθε στην εξουσία τα πογκρόμ έδωσαν τη θέση τους στο Ολοκαύτωμα. Όσοι νομίζουν ότι «αυτά δε γίνονται σήμερα ή αύριο», κάνουν τραγικό λάθος. Χρειάστηκαν μόλις είκοσι χρόνια, ώστε ο Χίτλερ από παλιάτσος στα καταγώγια του Μονάχου, να μετατραπεί στο «φύρερ» της δεκαετία του ΄30 - και σήμερα η κρίση είναι ξανά εδώ.
Καλούμε όλους τους φορείς, σωματεία, συλλογικότητες, οργανώσεις και όλη την τοπική κοινωνία, σ’ ένα πλατύ ενιαίο μέτωπο πάλης για να απομονώσουμε τους φασίστες και να δώσουμε την απάντησή μας άμεσα και ηχηρά, για να αποτρέψουμε όσο είναι νωρίς, επερχόμενες νύχτες κρυστάλλων.
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν το χιτλερικό σταυρό μόνον οι αριστεροί ξέρουν να το ζωγραφίζουν κανένας άλλος.

loudiasg είπε...

Έχεις δίκιο 2:18
Το φασισμό ούτε ζωγραφιστό δεν τον ξέρουν οι αριστεροί.
Οι φασίστες όμως Νεοναζί τον κάνουν ακριβώς έτσι...(φωτο)

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΤΙΡΑΤΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ μόλις ξεκίνησε ... μέρα με την ημέρα ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι ακριβώς πρεσβεύει αυτό το σιδερόφραχτο πράγμα στο κέντρο της πλατείας μας και συσπειρώνεται! Η ενημερώση ξεκίνησε, το ξεσκέπασμα της "Χρυσής Αυγής" δεν αργεί ... δεν χωράνε ΦΑΣΙΣΤΕΣ στην πόλη μας!