Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Αντιρατσιστική – αντιφασιστική εκδήλωση στα Γιαννιτσά

Εκδήλωση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό διοργανώνουν φορείς του Νομού Πέλλας την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 17:30 στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών. Με βασικά αιτήματα:
-τη διάλυση της Frontex και το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης
-την παροχή ασύλου και στέγης στους πρόσφυγες
-τη νομιμοποίηση των μεταναστών και την παροχή ιθαγένειας στα παιδιά
-το σταμάτημα των ρατσιστικών επιχειρήσεων «σκούπα» και των φασιστικών επιθέσεων σε βάρος προσφύγων και τη μη νομιμοποίηση της δράσης των συμμοριών της Χρυσής Αυγής, οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση και να δώσουν όλοι μαζί, κοινή μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.
Στην σχετική ανακοίνωσή – πρόσκληση μεταξύ άλλων αναφέρουν...
«Η οικονομική κρίση βαθαίνει και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές διαλύουν τις δουλειές, τους μισθούς, την ασφάλιση και τα δικαιώματά μας. Μπροστά στην αντίσταση και τους αγώνες του κόσμου, η κυβέρνηση με τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν, επιλέγει να παίξει το χαρτί του ρατσισμού. Θέλει να διασπάσει τους αγώνες των εργαζομένων και να κάνει αποδιοπομπαίους τράγους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για να κρύψει την αποτυχία των πολιτικών του Μνημονίου – ΔΝΤ».
Την εκδήλωση διοργανώνουν: Η Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή Ν. Πέλλας, η Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κρύας Βρύσης, Η Πρωτοβουλία γυναικών σε δράση Έδεσσας και το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: