Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Αγριεύει το κράτος κατά των παραβατών για οικονομικά εγκλήματα - Θα κλεισουν τα πρατηρια που κλέβουν...

Μετά τις προχθεσινές εξαγγελίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις βαριές ποινές που θα επιβάλλονται στους φοροφυγάδες, πριν από λίγο ο υπουργός ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε στη αρμόδια Τομεακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι θα προχωρήσει στην θέσπιση βαρύτατων ποινών κατά των παραβατών πρατηριούχων που θα κλέβουν τους καταναλωτές. Συγκεκριμένα πρότεινε κατά περίπτωση για τους παραβάτες, πρόστιμα που δεν θα είναι λιγότερα από 30.000 ευρώ και 2% του τζίρου της προηγούμενης χρονιάς καθώς και αφαίρεση άδειας λειτουργίας μέχρι και σε 2ο βαθμό συγγένειας.
Την περασμένη εβδομάδα από το υπουργείο οικονομικών προανήγγειλαν ότι για τη μη απόδοση Φ.Π.Α. θα ισχύσει αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης ενώ για συγκεκριμένο ποσό και πάνω το αδίκημα θα μετατραπεί σε κακούργημα και οι ποινές που θα προβλέπονται θα φτάνουν κατά περίπτωση από 1 έως 10 έτη φυλάκισης. Στην ουσία αυτό που επιχειρεί να εδραιώσει η κυβέρνηση είναι να καταστήσει το οικονομικό έγκλημα ως κακουργηματική πράξη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποσο αφελεις ειμαστε και πιστευουμε καθε κυβερνητικη πα.....ρια.Ποσοι μεγαλοοφειλετες μπηκαν φυλακη?Σε ποσους καναν κατασχεσεις περιουσιων?Φτανει πια ας κοιταξουν λιγο τον κοσμακη που υποφερει και ας σταματησουν τα μεγαλα λογια.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΙΝΑΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ?