Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

«1821 – Μια νέα διάσταση» Εκδήλωση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αλληλεγγύης του δήμου Πέλλας διοργανώνει την δέκατη κατά σειρά εκδήλωση της 15ης περιόδου 2010 – 2011 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών με θέμα «1821 Μια νέα διάσταση» με ομιλητή τον κ. Καραθανάση Ε. Αθανάσιο, καθηγητή Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή των μελών της Εταιρίας και φίλων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

επειδη η συγγραφη της ιστοριας καθε εθνους-κρατους,ειναι μια ιδρυτικη παραμετρος της υπαρξης του ιδιου του κρατους επιρρεαζεται απο τα πολιτικο-ιδεολογικα κατεστημενα του,ετσι και η συγγραφη της νεοελληνικης ιστοριαςεπιρρεαστηκε απο 3 δικτατοριες, του Παγκαλου του Μεταξα και του Παπαδοπουλου.Κατα συνεπεια η ιστορια που διδαχτηκαμε φερει πολλες εθνικιστικες αποχρωσεις,ιστορικες αλλοιωσεις εφοσον εξυπηρετησε πολιτικα ,ιδεολογικα τις προαναφερθεισες μελανες δικτατοριες,αλλα και το ευρυτερο πολιτικο ,θρησκευτικο κατεστημενου του 19ου αι.στην Ελλαδα. Το ιστορικο ντοκιμαντερ του ΣΚΑΙ με θεμα την ιστορια του 1821 αποκαθιστα σε μεγαλο βαθμο την ιστορικη αληθεα δινοντας μια πιο ρεαλιστικη ποσεγγιση των ιστορικων πτυχων που αγνοουμε.Αυτο φυσικα θα ηταν αδιανοητο να γινει απο το συντηρητικο θρησκευτικο -πνευματικο κατεστημενο του Ακαδημαικου κοσμου της ΘεΣ/νικης.