Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ανώνυμος «Θα έπρεπε να υπάρξει διαπαραταξιακή συνεννόηση για την εκλογή του Συμπαραστάτη του δημότη..»

Τη Δευτέρα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας. Μεταξύ των πολλών θεμάτων που ήρθαν για συζήτηση, ήταν και αυτά της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Για την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευση, υπήρχαν μόνο εννέα (9) αιτήσεις.
Όπως φάνηκε οι δημοτικοί άρχοντες της Πέλλας, υποβάθμισαν από την αρχή ένα θεσμό που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος για το μέλλον του Δήμου. Δεν μπορεί σε ένα Δήμο 70.000 κατοίκων να έχουν λόγο μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Υπάρχουν άτομα (δημότες) που έχουν άποψη, αλλά δεν «κατεβαίνουν» στις εκλογές για τους δικούς του λόγους. Πολλοί από αυτούς θα έπρεπε να ενημερωθούν, να δηλώσουν συμμετοχή. Ποιος ενδιαφέρθηκε όμως; Όλα γίνονται για τα μάτια του κόσμου.
Εκεί που έγινε «ο μεγάλος χαμός» ήταν η εκλογή του Συμπαραστάτη....
Η θέση έμμισθη και μνηστήρες πολλοί. Δεν είναι λίγα 1.800 Ευρώ το μήνα. Αρχικά 16 αιτήσεις, οι οποίες περιορίστηκαν σε 12 (παραιτήθηκαν 4 άτομα πριν την έναρξη της διαδικασίας). Έλαβαν Κέφαλος Μαύρος (δικηγόρος) 24 ψήφους Αθανασόπουλος Θεόδωρος (δικηγόρος) 15 ψήφους.
Αυτή είναι η δημοκρατία μας. Αυτές είναι οι διαδικασίες. Από του δώδεκα υποψηφίους, οι δέκα μηδέν ψήφους. Λυπάμαι, αλλά η πλειοψηφία έχει την κύρια ευθύνη γι ’αυτήν την κατάντια. Θα έπρεπε να υπάρξει διαπαραταξιακή συνεννόηση πριν την έναρξη της διαδικασίας, να υπάρξει αξιολόγηση των υποψηφίων και να ψηφιστεί ο ικανότερος. 

Για το επίπεδο του συμβουλίου ας μη μιλήσουμε . ΧΑΜΗΛΟ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: