Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η συνάντηση των πρώην… και το μήνυμα της

Την ευκαιρία να συζητήσουν για μια σειρά από γεγονότα που συνέβησαν και συμβαίνουν γύρω από την αυτοδιοίκηση είχαν πρώην δήμαρχοι του νομού Πέλλας και συνεργάτες τους, που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε ταβέρνα της περιοχής των Γιαννιτσών. Ήτα μια συνάντηση που έγινε σε πολύ φιλικό και ζεστό κλίμα, ωστόσο δεν έλειψε η αυτοκριτική αλλά και η κριτική στις νέες ηγεσίες των διευρυμένων δήμων. Στη μεγάλη παρέα βρέθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε πρώην δήμαρχοι των δήμων που συγκροτούν το νέο δήμο Πέλλας και συγκεκριμένα της Κρύας Βρύσης Γιώργος Ναυροζίδης, Μεγάλου Αλεξάνδρου Ανέστης Μακρίδης, Πέλλας Απόστολος Τσαλταφερίδης και Κύρρου Τούλης Ιωαννίδης ενώ το παρών έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Αριδαίας Πέτρος Ζέρζης. Βέβαια όταν ο τελευταίος αποχώρησε και η παρέα περιορίστηκε σε πρόσωπα της επικράτειας του νέου δήμου Πέλλας τέθηκαν αρκετά ζητήματα που αφορούν την πορεία του νέου δήμου, το σχεδιασμό και την υλοποίηση κάποιων μεγάλων έργων και την ολοκλήρωση αυτών που έχουν ξεκινήσει και παρουσιάζουν καθυστέρηση στην εξέλιξη τους. Πάντως η αγωνία που εκφράστηκε μέσα από την κουβέντα η οποία είχε και κριτικό χαρακτήρα για τη νέα δημοτική Αρχή, δεν ήταν τυχαία αφού άπαντες στην παρέα δεν φαίνεται να έχουν πάψει να ασχολούνται με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση, μόνο που σε αυτή τη χρονική στιγμή το πράττουν ως απλοί πολίτες. Φυσικά το μέλλον θα δείξει αν και κατά πόσο η αγωνία τους αυτή εκφραστεί δημόσια και συλλογικά.. Σε κάθε περίπτωση οι συναντήσεις αυτές όπως φάνηκε από τη συζήτηση θα επαναληφθούν ίσως με πιο διευρυμένη παρέα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΟ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ.ΠΡΟΣΟΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΚΑΛΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ,ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΣΕ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!!!!!!!!!!ΑΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΛΑΙΨΕΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΙΨΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ BLOGS?ΕΜΕΙΣ ΤΡΟΜΑΞΑΜΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ?ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΕΝΑ Κ. ΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΜΟΣΤΡΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ?