Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Γιόρτασαν τα Κούλουμα στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών

- Με επιτυχία ο εορτασμός της Κ. Δευτέρας στο Αχλαδοχώρι
Τελικά ο καιρός βοήθησε και η καθιερωμένη γιορτή στο ξεκίνημα της Σαρακοστής, τα γνωστά σε όλους «Κούλουμα», πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία την Καθαρά Δευτέρα στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών, στο Αχλαδοχώρι της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου, αλλά επίσης στο Δαμιανό και στο Μεσιανό του δήμου Πέλλας.
Σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις στο Ελευθεροχώρι (και οι οποίες αποτελούν πια θεσμό), φέτος τις διοργάνωσαν η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Γιαννιτσών (ΔΕΠΑΓ) και ο Σύλλογος Οικοπεδούχων Οικισμού Ελευθεροχωρίου «Το Πάϊκο», στο χώρο των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων. Από νωρίς το πρωί τα τραπέζια στήθηκαν στον στεγασμένο χώρο των κατασκηνώσεων, ενώ μέλη του Συλλόγου και εθελοντές ετοίμασαν την παραδοσιακή φασολάδα και τα Σαρακοστιανά τοποθετώντας τα σε ατομικές μερίδες που τις προσέφεραν στους επισκέπτες μαζί με την παραδοσιακή λαγάνα...

Στο Αχλαδοχώρι
Στο Αχλαδοχώρι, όπως και κάθε χρόνο, η εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα, που ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί, στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αχλαδοχωρίου, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου. Να σημειωθεί ότι την γιορτή διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο τοπικός Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Αχλαδοχωρίου. Παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα, φασολάδα, τραγούδι και πέταγμα χαρταετού ήταν τα χαρακτηριστικά της εορτής που σηματοδότησε με εξαιρετική επιτυχία το ξεκίνημα της Σαρακοστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: