Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας κατάντησε ο κεντρικός πεζόδρομος στα Γιαννιτσά

Επιστολή αγαγνωστη
Την (Κυριακή 22-05-2011) μεσημέρι κατάλαβα την ανικανότητα των τοπικών μας αρχών να διοικήσουν και να βοηθήσουν την πόλη μας, τα Γιαννιτσά. Αφορμή ήταν η βόλτα που προσπάθησα ανεπιτυχώς να κάνω μαζί με τον οκτάχρονο γιο μου στον « πεζόδρομο» που εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος καθώς και ο καλύτερος χώρος στάθμευσης της πόλης μας. Μόνο πεζός δεν μπορεί να κινηθεί κάποιος. Ο κίνδυνος να σε χτυπήσει κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο ή δίτροχη μηχανή ,είναι μεγάλος. Αν προσπαθήσεις να περπατήσεις στις πλευρές «του πεζόδρομου» πέφτεις πάνω σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων καθώς και σε σταθμευμένα τετράτροχα και δίτροχα παντός τύπου, με πινακίδες κυκλοφορίας και μη. Για να παίξει κάποιο παιδάκι δεν γίνεται λόγος. Εδώ δεν μπορούν να κινηθούν μεγάλοι και ευκίνητοι άνθρωποι, όχι να παίξουν παιδιά ή να περπατήσουν με ασφάλεια ηλικιωμένοι και γονείς που σπρώχνουν παιδικό καρότσι. Ακόμη και τα «αδέσποτα ζώα» που κάποτε σύχναζαν εδώ, αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο και έχουν εγκαταλείψει τον χώρο.
Το κακό όμως..παράγινε (καθώς υπήρχε και η έκθεση των λουλουδιών, στο πάρκο του πολύκεντρου)και φτάσαμε στο σημείο να απολογούμαστε που κινούμασταν πεζοί στον «πεζόδρομο». Αγανακτισμένος μα και τρομαγμένος, τηλεφώνησα στη δημοτική μας αστυνομία αλλά δεν απαντούσε κανείς (αργία βλέπεις). Τότε τηλεφώνησα στο «100» και αφού έδωσα τα στοιχεία μου, ζήτησα (ευγενικά)από τον τηλεφωνητή να στείλει κάποιο περιπολικό να δει την απαράδεκτη κατάσταση και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Το περιπολικό ήρθε (είχε περάσει τουλάχιστον μία ώρα) αλλά τέλος πάντων ήρθε. Ίσως άργησε γιατί υπήρχε κάτι πολύ πιο σημαντικό και επείγον και βρίσκονταν εκεί. Όταν ήρθε όμως στον «πεζόδρομο» δεν έκανε καμία ενέργεια, απομάκρυνσης έστω, των παράνομα και ενοχλητικά σταθμευμένων οχημάτων .Κινήθηκε και το ίδιο κατά το μήκος του «πεζόδρομου» και μάλιστα με αρκετή ταχύτητα και σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς να κάνει έστω μία παρατήρηση, έφυγε σαν να μην συνέβαινε τίποτα παράνομο ή επικίνδυνο παρ’ ότι είχε διασταυρωθεί και με αρκετά κινούμενα μηχανάκια και αυτοκίνητα που κινούνταν αυθαίρετα και επικίνδυνα, εκείνη την ώρα. Για τους ελάχιστους πεζούς που προσπαθούσαν να περπατήσουν «στον πεζόδρομο», το περιπολικό ήταν ακόμη ένα όχημα από το οποίο κινδύνευσαν παρά βοηθήθηκαν.
Απογοητευμένος έπιασα πιο σφιχτά το χέρι του μικρού μου παιδιού και ανάμεσα από σταθμευμένα και κινούμενα αυτοκίνητα και μηχανάκια, προσπάθησα γρήγορα να απομακρυνθώ από τον «πεζόδρομο» που από αδιαφορία άλλα και ανικανότητα των αρμοδίων αλλά και την ανοχή των υπολοίπων, κατάντησε « ο ταχύτερος και πιο επικίνδυνος αυτοκινητόδρομος» εφιάλτης, γονιών παιδιών, ηλικιωμένων, πεζών επισκεπτών, της πόλης μας.
Τότε συνειδητοποίησα ότι και στα Γ ιαννιτσά (την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω) συμβαίνει αυτό που κάπου είχα διαβάσει παλιότερα:
«Όταν οι ανίκανοι αφήνονται να διοικούν, οι αναρμόδιοι να αποφασίζουν οι πολλοί να σωπαίνουν εμπρός στα λάθη και τα στραβά που γίνονται σ’ έναν τόπο, τότε σ ’αυτόν τον τόπο δεν αξίζει και δεν πρέπει και δεν υπάρχει «προκοπή».
Εύχομαι ,εγώ να κάνω λάθος και πιστεύω ότι δεν θίγω αυτούς που πραγματικά αγωνίζονται για την πρόοδο αυτής της πόλης.

Ναούμ Δ. Βοϊτσίδης

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλικαλά που δεν σε δώσανε κλήση που περπατούσες γιατί αυτό σε λίγο θα γίνει.
Καλά που ηταν ημερα και δεν είδες φιλε τις λάμπες του δημου μπροστά σε ένα μαγαζί στον πεζόδρομο που ο ιδιοκτητης τις έβαψε πράσινες για να ταιριάζει με το μαγαζί.
Αυτη δεν εναι πολη ειναι ζούγκλα οπου ο καθενας κανει οτι θελει γιατι οι αρχοντες μας κανουν δημοσιες σχεσεις και στραβα ματια.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ .ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΠΕ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑΚΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΝΧΟ ΜΑ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι τα βαζετε με τους δημοτικους αστυνομους, εχουν βαρεθει να γραφουν και μετα να τα σβηνουν στα γραφεια οι αντιδημαρχοι.
Συμφωνω με τον 12:27 που λειει οτι η πολη μας εγινε ζουγκλα και ακκομη δεν μπηκε το καλοκαιρι.
Η τροχαια από τοτε που αλλαξε ο δημαρχος αλλαξε τακτικη και κανει στραβα ματια νομιζω

Ανώνυμος είπε...

θεωδορε μην ξεχνας οτι εσυ καθε μερα διασχιζεις τον πεζοδρομο με το δικικλο σου,εσυ τουλαχιστον δεν πρεπει να μιλασ γιατι παλαιοτερα με αλλη διοικηση της τροχαιας εχες σβησει κληση,ο μονος που δεν πρεπει να μιλαει εισαιεσυ.καλο βραδυ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη τι ακριβως συμβαινει;
Παρα πολλοι καταστηματαρχες εχουν καταλαβει με τραπεζοκαθισματα τον πεζοδρομο
Μηχανακια delivery πανε κ ερχονται ολες τις ωρες.
Κατοικοι θελουν να εχουν προσβαση στα σπιτια τους ητε γιατι εχουν ηλικιωμενους ητε για δουλειες τους.
Προμηθευτες θελουν οτι ωρα τους παρουν τηλεφωνο τα καταστηματα να μπορουν να παραδιδουν τις παραγγελιες τους.
Για ολους αυτους τους συμπολιτες μας που θελουν να κανουν την ´´δουλειά´´ τους ποιος ευθυνεται;;;
Αν απαντησετε οι δυο αστυνομικοι επειδη ειναι τεμπεληδες κ δημοσιοι χαραμοφαηδες κερδισατε!!
Ολοι αυτοι ειναι οι δουλευταραδες που οταν οι αστυνομια κανουν την δουλεια τους θα τρεχουν σε οποιονδηποτε μπορουνε για να δηλωσουν την αγανακτηση τους που τους κυνηγανε τους καταστρεφουν οικονομικα οι τεμπεληδες παλι αστυνομικοι.
Θελουμε η αστυνομια να εφαρμοζει τον νομο στους αλλους αλλα οταν ειναι να τον εφαρμοσουμε εμεις εχουμε τα χιλια δικαια να τον παραβαινουμε.
Η συνειδηση του πολιτη φτανει μεχρι την καταγγελια.
Γιατι τα παρανομα τραπεζακια εγω τα βλεπω γεματα!!
Και ολοι αυτοι που κυκλοφορουν με μηχανακια κ αυτοκινητα μαγαζατορες κατοικοι κ delivery ειναι οχι εξωγηινοι.
Οπως κ με το καπνισμα, ολοι να καπνιζουΜΕ κανονικα αλλα φταιει ο
αστυνομικος που δεν ΤΟΥΣ τιμωρει.

Ανώνυμος είπε...

9.2 Μάλλον κατάλαβα σε ποιον αναφέρεσαι. Δεν μας λές αν συμφωνείς η διαφωνείς με αυτά που γράφει η καταγγελία του κ. Ναούμ, αλλά μας λές τι κάνει κάποιος Θόδωρος. Αυτό πιστεύω χαρακτηρίζει την επάθεια η το κόμπλεξ απένατι σε κάποιον.
Ασχετα απάντως από αυτό, το πρόβλημα στον πεζόδορμο υπάρχει και πρέπει να βρεθεί μια λύση, εκτός και αν σου αρέσει η εικόνα αυτή. Οσο για την κλήση που αναφέρεσαι προφανώς γνωρίζεις και την έχεις δεί και μάλιστα από πρώτο χέρι. Καταλαβαίνουν όλοι τι εννοώ. Άρα μπορείς να στείλεις ένα αντίγραφγο στο blog για να δημοσιεύσει τουλάχιστον τον αριθμό και την ημερομηνία.Αν δεν το κάνεις κύριε ανώνμυμε τότε απλά είσαι συκοφάντης!

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ΒΙΟΤΣΙΔΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ! ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!