Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το πάρτι της σπατάλης συνεχίζεται… και στη ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας 1.873,74 ευρώ μισθό αποφάσισαν για τις υπηρεσίες της κας προέδρου

Όταν η πρόκληση είναι επαναλαμβανόμενη τότε κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα. Την προκλητική πρόσφατη απόφαση για το ποσό του μισθού του προέδρου της ΔΕΥΑ Πέλλας φαίνεται ότι ζήλεψε η πρόεδρος κα Ερασμία Λούσπα και το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Αλληλεγγύης (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας) και ομόφωνα αποφάσισαν:
1.Την καταβολή μηνιαίας αποζημίωσης στην πρόεδρο της Επιχείρησης, ύψους 1.873,74 ευρώ.
2. Την καταβολή αποζημίωσης προς κάθε μέλος του Δ.Σ. για κάθε συνεδρίαση – και έως τρείς συνεδριάσεις ανά μήνα – ύψους 74,95 ευρώ μικτά.
Δες τε τώρα γιατί μιλάμε για πρόκληση!
Η ερμηνευτική εγκύκλιος αρ.16/07....
του υπουργείου εσωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «μπορεί να καταβάλλεται αποζημίωση στον πρόεδρο η στον αντιπρόεδρο του Δ.Σ, ανάλογα με τις υπηρεσίες που παράχει..» καθώς επίσης και όπως αναφέρει παρακάτω «με την ίδια διαδικασία μπορεί να καταβάλλεται αποζημίωση στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις…»
Προσέξτε τώρα το πιο βασικό.
Η ίδια εγκύκλιος στην οποία βασίστηκε η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. αναφέρει.. «Για τον καθορισμό της αποζημίωσης της παραγράφου αυτής λαμβάνεται οπωσδήποτε υπόψη η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο. Η διαπίστωση αυτή συνιστά και εκ του νόμου απαιτούμενη αιτιολογία της ανωτέρω πρότασης του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης…»
Με την 61995/07 απόφαση του υπουργείου εσωτερικών καθορίστηκε «…ως ανώτατο χρηματικό όριο αποζημίωσης που μπορεί να καταβάλλεται στον πρόεδρο η στον αντιπρόεδρο του Διοικητικού συμβουλίου κοινωφελούς δημοτικής επιχείρηση, ανάλογα με τις υπηρεσίες που οι ανωτέρω παρέχουν σε αυτήν, το ποσό που καταβάλλεται ως έξοδα παράστασης στον πρόεδρο του οικείου δημοτικού συμβουλίου…»
Στην απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. αναφέρει:
«Με βάση τα ανωτέρω και σύμφωνα με την αποζημίωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας ορίζεται και το ποσό μέχρι το οποίο κατ’ ανώτατο όριο μπορεί να ορίζεται και η αμοιβή του προέδρου η του αντιπροέδρου του Δ.Σ. της επιχείρησης.
Δηλαδή επέλεξαν το μεγαλύτερο δυνατό μισθό μέχρι και τα σεντς , που θα μπορούσε να λάβει η πρόεδρος αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. για τις παρουσίες τους στις συνεδριάσεις.
Τέλος να πούμε ότι την απόφαση αυτή θα την επικυρώσει το Δημοτικό Συμβούλιο όπου αναμένουμε να δούμε αν και τι αντιδράσεις θα υπάρξουν για την προκλητική αυτή απόφαση.
Το πλήρες σκεπτικό της απόφασης στη σελίδα:
http://et.diavgeia.gov.gr/f/dikepapellas

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΟΥΠΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΠΑΓ ΟΛΟ ΦΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ...ΑΚΡΙΒΑ

Ανώνυμος είπε...

το Blog το ειχες και την προηγουμενη χρονια, θα ηθελα να γραψεις ολους τους μισθους των Αντιδημαρχων και Προεδρων του Παπανικολαου οπως και τον δικο σου στον Δημο Γιαννιτσων και Δήμο Εξαπλατάνου. Πιστευω πως θα ηταν χρησιμο να συγκρίνουμε τους πρωην και τους τωρα οπως και να μας εξηγησεις γιατι δεν εγραψες ΠΟΤΕ !!! για τους προηγουμενους αλλα και για τον εαυτο σου.
χωρις αυτο να σημαινει οτι οι νυν εχουν δικιο αλλα μια συγκριση θα εβγαζε χρησιμα συμπερασματα...

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΛΕΝΕΙ ΤΟ ΠΛΗΝΤΥΡΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ[ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑΠΛΕΝΟΥΝ?] ΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΟΘΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΥΣΥΝΙΔΗΤΑ................ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ.ΒΛΕΠΕΤΕΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΥΠΑΛΗΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΑΝΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ..ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.ΠΛΗΡΡΩΝΕ ΔΗΜΟΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Μπορέιτε να μας πείτε πόσες ώρες εργάζονται στο γραφείο τους? Ο νόμος που γραφετε λεει να πληρώνεται σύμφωνα με τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Να πληρώνεται κάποια αποζημίωση αλλά όχι με τόσο λεφτά.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥς ΤΩΡΙΝΟΥς ΠΕΣΤΕ ΜΑς ΕΠΙΤΕΛΟΥς ΤΗΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΜΙΣΗ Η ΟΤΙ ΣΑς ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ 1573,45 ΕΥΡΩ. ΤΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΟΚΟΥΛΟΥΔΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ? ..........

loudiasg είπε...

Φίλε το σχόλιο σου στο οποίο αναφέρεις το χαρακτηρισμό "ρεμάλια".. για ευνόητους λόγους αρχής δεν μπορεί να δημοσιευτεί. Αν θέλεις διατύοωσέ το πιο κόσμια
ευχαριστούμε

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ 10:42

Ανώνυμος είπε...

γιατι κοβεις και αυτα που δεν περιεχουν βρισιες ή χαρακτηρισμους;κανεις και λογοκρισια περιεχομενου τωρα;

Ανώνυμος είπε...

λοιπόν επειδή τα πολλά λόγια ειναι φτώχια...
ο μισθός του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ κου Ασλανίδη είναι 1840 € και είναι και ο πιό χαμηλός εκεί μέσα. Ξέρετε πόσα παίρνουν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΠ ????????? 1980 € είναι ο χαμηλότερος μισθός με 2200 € τον ανώτερο και περιπου 4000 € ειναι ο μισθός του Διευθυντή της. Ο Πρόεδρος παίρνει τα λιγότερα απ΄ όλους και καλα θα κάνετε να γνωρίζεται όλοι ότι ο Πρόεδρος δεν έχει ωράριο εργασίας και υπερβαίνει κατά πολύ το φυσιολογικό ωράριο των εργαζομένων.

Αυτά από κάποιον που γνωρίζει καιρό τώρα τον τρόπο λειτουργίας των ΔΕΥΑ !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ποσα πρεπει να παιρνουν δηλαδη? εχει και ποιο κατω?

Ανώνυμος είπε...

να βγαλουμε κανενα δισκο ρε παιδια ο καημενοσ λιγα παιρνει.και τι κανει ο καημενοσ? απο την πολυ δουλεια δεν μπορει να σηκωσει κεφαλι.δεν ντρεπομαστε λιγακι.δηλαδη αυτοι που δουλευουν για ενα ξεροκοματο τι να πουν.αυτο ειναι καθαρη προκληση

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝΕ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ; ΔΕΝ ΠΗΓΑΝΕ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ; ΔΕΝ ΠΗΓΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝΕ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΗΓΑΝΕ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟ. ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΟΛΟΙ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Προς τον φίλο που "γνωρίζει" τις Δευα.
Χωρίς να "γνωρίζω καιρό κλπ" : Ο μισθός του αντιδημάρχου άρα και του Αποστόλη είναι 2.400
Οσο για τον διευθυντή. Ο Αποστόλης πριν "τακτοποιηθεί" κυκλοφόρησε ο ίδιος σε φίλο του εκδότη (που ξέρει τα λογιστικά) αντίγραφο της μισθοδοσίας που λέει ότι ο διευθυντής παίρνει 5.500.. το μήνα.O εκδότης που δεν φημίζεται για χαζός το χαρτί το κράτησε και λέει ότι θα το κάνει πρωτοσέλιδο (πότε;)Αρα εκεί γίνεται τεράστιο πάρτυ. Ο Αποστόλης τι κάνει; Πήρε τον παχύ μισθό και μόκο; Γιατί; Μην βιάζεσαι να τα κουκουλώσεις λοιπόν γιατί δεν κουκουλώνονται και η πρόκληση είναι τεράστια.
Ελπίζω blog κ εφημερίδες να φέρουν αποτέλεσμα γιατί οι πολιτικοί είναι για να τους γα..άς.

Ανώνυμος είπε...

Για τον κυριο ή κυρια που γνωριζει την λειτουργεια των ΔΕΥΑ θα τον πληροφορησω οτι αν εξαιρεσεις 2-3 ατομα (συν τον διευθυντη) οι αλλοι ολοι εχουν νορμαλ μισθους συμφωνα με το μισθολογιο των ΕΔΕΥΑ.Οσο για το ποσες ωρες δουλευει ο νυν προεδρος θα σε πληροφορησω οτι πηγαινει στο γραφειο στη 1,μιλαει ολη την ωρα στο κινητο και στις 2 φευγει...για να παρει 2500 ευρω...(εντελως πληροφοριακα κατα την 4ετια του Παπανικολαου ο εκαστοτε προεδρος της ΔΕΥΑΓ επαιρνε 1050,23...και ο τελευταιος προεδρος επαιρνε ακριβως τα μισα...και μπορει οποιος θελει να το ελεγξει στις αποδειξεις λογιστηριου της ΔΕΥΑΠ.
Οσο για την ΔΕΠΑΓ οι συμβασιουχοι της επιχειρησης ειναι απληρωτοι εδω και καποιους μηνες...και η κυρια Λουσπα το μυαλο της το εχει στο πως θα παρει πιο παχυλο μισθο.
Ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

στον λαιμο να τουσ κατσουν αν παιρνουν τετοιο ποσο. Αλλοι πεινουν και ψαχνουν δουλεια και αυτοι να προκαλουν με τετοιουσ μισθουσ .Αυτουσ δεν τουσ αγγιζει φυσικα η οικονομικη κριση.Σαυτουσ δεν θα γινουν περικοπεσ?

Ανώνυμος είπε...

Πληρωνονται οι αιρετοι και οι εργαζομενοι απληρωτοι.....ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ...ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ; ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ Ή ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ; ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗΚΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ; ΑΝ ΝΑΙ …ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΗ; ΜΑ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ; ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΥΠΑΜΑΙ!!!!!!!!!!!