Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Απεργιακό κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών

Το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, ενόψει ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέτρων – Νέο Μνημόνιο Κυβέρνησης και Τρόικας, τοκογλύφων δανειστών – εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του, συμμετέχει στην 48ωρη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011. Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, «στις 28 και 29 Ιούνη οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, στην παραγωγή, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες απεργούμε και διεκδικούμε. Αυτή η απεργία μας αφορά όλους. Είναι μια απεργία που θα καθορίσει τι κοινωνία θα έχουμε αύριο. Είναι μια απεργία που θα καθορίσει αν θα έχουμε μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, δημόσιες επιχειρήσεις και θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά: παιδεία, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση. Κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε αυτή τη μάχη».

3 σχόλια:

Συλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας είπε...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων δήμου Πέλλας χαιρετίζει την μαζική συμμέτοχη των δημοτικών υπαλλήλων στην σημερινή απεργία. Η συμμετοχή αποδεικνύει τον βαθμό συνειδητοποίησης των εργαζομένων. Συγκεκριμένα στα Γιαννιτσά δεν βγήκε κανένα απορριμματοφόρο και δεν λειτούργησαν οι βασικές κεντρικές υπηρεσίες. Ουσιαστικά δεν λειτούργησαν (με κανέναν ή έναν υπάλληλο) το οικονομικό, το δημοτολόγιο, το ληξιαρχείο, η δημοτική αστυνομία, και υπολειτούργησαν με προβλήματα οι υπόλοιπες. Μετά την σημερινή ενημέρωση και στις έδρες των ενοτήτων αναμένεται αύριο η συμμετοχή να είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Αυτή η απεργία μας αφορά όλους. Είναι μια απεργία που θα καθορίσει τι κοινωνία θα έχουμε αύριο. Είναι μια απεργία που θα καθορίσει αν θα έχουμε μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, δημόσιες επιχειρήσεις και θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά: παιδεία, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση.
Αύριο Τετάρτη 29/6/2011 ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου καλούμε όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου να συγκεντρωθούν στο δημαρχείο στα Γιαννιτσά στις 9:30 πμ με στόχο να προβούμε από κοινού με το εργατικό κέντρο σε δυναμική ενέργεια αποδοκιμασίας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

O 10.35 TA EIPE OLA!!!!