Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

«Παπού ο ουρανός γέμισε λουλούδια» Παρουσιάστηκε ο βιβλίο του Νίκου Παπαδόπουλου

 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του Νίκου Λ. Παπαδόπουλου, Εισαγγελέα Εφετών, με τίτλο «Παππού, ο ουρανός γέμισε λουλούδια», την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 στο πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, απέναντι από τον Ψηλό Βράχο, στην Έδεσσα. Ο Αεροπαγίτης Σταύρος Γαβαλάς με μοναδικό τρόπο και πολύ χιούμορ μίλησε για τη γραφή του συγγραφέα και το ύφος του έργου του, ενώ το παρευρισκόμενο κοινό απολάμβανε με απόλυτη προσοχή τη ροή των λέξεων και τη χρήση της Ελληνικής γλώσσας, από έναν άνθρωπο της δικαστικής εξουσίας, που σπάνια δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσει....
Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχε και ο Εδεσσαίος δημοσιογράφος και συγγραφέας Λάμπης Γερεμτζές ο οποίος αναφέρθηκε στην δημιουργικότητα των κατοίκων του χωριού Παναγίτσα Εδέσσης που, όντας πόντιοι πρόσφυγες ανέπτυξαν την περιοχή, δημιούργησαν υποδομές άρδευσης με την κατασκευή τριών τεχνιτών λιμνών, ενώ συγχρόνως παράγουν με τις ίδιες εγκαταστάσεις ηλεκτρισμό και τον διαθέτουν στη ΔΕΗ. Οι δε ομορφιές της φύσης και οι παρεμβάσεις που έγιναν αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών.
Την ευθύνη συντονισμού της εκδήλωσης ανέλαβε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Φαίδων Γιαγκιόζης και χαιρετισμό απηύθυναν ο συγγραφέας και ο εκδότης.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του συλλόγου ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», της εφημερίδας Εδεσσαϊκή και των εκδόσεων Αφοί Κυριακίδη Α.Ε. Την εισαγωγή στην εκδήλωση έκανε η πρόεδρος του συλλόγου ποντίων Έδεσσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: