Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ε όχι κύριε δήμαρχε Έδεσσας να μας «φάτε και το βόδι»!

Η παροιμία που λέει «δεν φτάνει που μας χρώσταγαν μας έφαγαν και το βόδι..» ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του δήμου Έδεσσας αφού ο δήμαρχος της πόλης προσπαθεί να πείσει ότι το Νοσοκομείο Έδεσσας δικαιούται βάσει των δεδομένων να γίνει η έδρα της κεντρικής διοίκησης των δύο Νοσοκομείων του Νομού. Μόνο που στην παροιμία το βόδι φαγώθηκε ενώ στην περίπτωση μας κάνουν όρεξη. Και αυτό γιατί με «μαγειρεμένα» στοιχεία προσπαθούν κάποιοι να κάνουν το άσπρο – μαύρο και να μας αποδείξουν ότι τόσο η δυναμικότητα όσο και η παραγωγικότητα του Νοσοκομείου Έδεσσας είναι ανώτερη από αυτή των Γιαννιτσών πράγμα που δεν αποτυπώνεται στη σχετική μελέτη που παρουσιάστηκε στο υπουργείο και η οποία φέρνει το Νοσοκομείο Γιαννιτσών πρώτο στην Ελλάδα μεταξύ των περιφερειακών μεσαίων και μικρών Νοσοκομείων στον δείκτη της Τεχνικής Αποδοτικότητας.
Ευτυχώς ο υπουργός αντιλήφθηκε το μεγάλο σφάλμα....
στο οποίο κάποιοι τον οδήγησαν στην αρχική πρόταση ορίζοντας ως έδρα το Νοσοκομείο Έδεσσας και επανόρθωσε στην πρόσφατη ανακοίνωσή του αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της έδρας για την οποία όλα συνηγορούν ότι πρέπει να είναι το Νοσοκομείο Γιαννιτσών.
Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού και μαγειρέματος και αυτό οφείλουν να το διαφυλάξουν οι βουλευτές του Νομού που γνωρίζουν καλά την πραγματικότητα, τη δυναμικότητα και τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνεται κάθε Νοσοκομείο.
Ωστόσο η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Έδεσσας που εξέδωσε δελτίο τύπου διαμαρτυρόμενος για την τροπή που πήρε η υπόθεση καθορισμού της έδρας.
Προφανώς ο ίδιος έχει επενδύσει πολιτικά σε μια ευνοϊκή απόφαση που όμως στην ουσία θα είναι άδικη όσο και αν προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο. Βέβαια στο παιχνίδι αυτό είτε με τη συμμετοχή τους είτε με την αποχή τους συμμετέχουν και κάποια Μέσα Ενημέρωσης που αντί για την αλήθεια που είναι μία κρατούν ισορροπίες ξεχρεώνοντας προφανώς γραμμάτια προεκλογικά…

Στο δελτίο τύπου ο δήμαρχος Έδεσσας αναφέρει τα εξής:
Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την έδρα της διοίκησης των μονάδων υγείας του Νομού Πέλλας, καθώς η αρχική πρόταση που τέθηκε στο δημόσιο διάλογο ήταν η διοίκηση να εδρεύει στο Νοσοκομείο Έδεσσας. Από το δημόσιο διάλογο και τη σύσκεψη που προκάλεσε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου αποδείχτηκε ότι το Νοσοκομείο της έδρας του Νομού έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και όλα τα εχέγγυα να αποτελέσει την έδρα της διοίκησης των μονάδων υγείας του Νομού. Από την πλευρά του Δήμου Έδεσσας, σε συνεργασία με τη διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου, τεκμηριώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ορθότητα της αρχικής πρότασης για την έδρα της διοίκησης των μονάδων υγείας στην Έδεσσα. Παρ’ όλα αυτά το Υπουργείο επέλεξε μία μεσοβέζικη λύση για το θέμα της έδρας της διοίκησης δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά.
Το σίγουρο είναι ότι δικαιώθηκε η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να προκαλέσει σύσκεψη και να τεκμηριώσει τη δυνατότητα του Νοσοκομείου Έδεσσας ως έδρας της διοίκησης, παρά τις έντονες ενστάσεις που ακούστηκαν και εντάσσονται στο πλαίσιο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Τις επόμενες ημέρες έχουν καθοριστεί συναντήσεις για να συζητηθεί το θέμα με τους Βουλευτές του Νομού και να ξακαθαριστεί το τοπίο σε ότι αφορά στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Με βάση τις συναντήσεις αυτές θα καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες του Δήμου Έδεσσας. Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή δηλώνει ότι θα παλέψουμε για να επικρατήσει η αρχική επιλογή του Υπουργείου για τη στέγαση της έδρας της διοίκησης των μονάδων υγείας του Νομού Πέλλας στο Νοσοκομείο Έδεσσας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα να σας κανει ο γιαννου αν κοιματε ο σταμκος τι σου φταει ο γιαννου εδω ο σταμκος αλλαξε το προισταμενο στο γκαραζ και δεξι χερι του τσακιρη ειναι ο δον κορλεονε της δημαρχιας που κατηγορητε για υπεξερεση και τον καινουριο προισταμενο δεν τον βλεπω να αντεχει ως το δεκεμβριο

Ανώνυμος είπε...

Α ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΛΕ Ο ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΣΗ ΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΕΡΖΗ

Ανώνυμος είπε...

kale ne o Giannou, me to perasma ton hronon tha to honepsete.o sodras sas pou katahreose ton dimo itan kalyteros e.re akoma then valate myalo, xipniste ta dialysate ola sosia listes

Ανώνυμος είπε...

ma ta brikan giannou sontras alla mpratseta einai akoma na ton balei filaki etsi elege o giannou

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ! Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤ. ΓΡΗΓ. ΑΛΛΙΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΕΚΑΝΕ!ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΣΩΝ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.