Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Απάντηση πρόκληση από την Ε.Κ.Ε. συνώνυμη του θράσους, στον βουλευτή Πέλλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηλία Θεοδωρίδη

Ως η αποθέωση του θράσους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) προς τον βουλευτή Πέλλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηλία Θεοδωρίδη, ο οποίος προ ημερών είχε καταγγείλει τα κακώς κείμενα στο κύκλωμα διακίνησης ροδακίνων εμπλέκοντας και την Ε.Κ.Ε.
Οι βιομήχανοι που είναι γνωστό ότι όλα αυτά τα χρόνια εκμεταλλεύονται με το πιο σκληρό τρόπο τους παραγωγούς, μειώνοντας μονομερώς τα κιλά αλλά και την τιμή στα συμπύρηνα ροδάκια εμφανίζονται με την επιστολή τους προστάτες των αγροτών και επιτίθενται με βαρείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του βουλευτή. Προφανώς δεν θυμούνται η εσκεμμένα αγνοούν.....
τις κινητοποιήσεις των παραγωγών με το κλείσιμο των εργοστασίων που παρέλαβαν τα ροδάκινα τους και που ξέχασαν κάποιοι να τους πληρώσουν, η δεν θυμούνται την αναφορά της επιτροπής ανταγωνισμού για καταστρατήγηση του ελεύθερου ανταγωνισμού από μέλη της Ένωσης που συνοδεύτηκε από βαρύ πρόστιμο και μια σειρά από αναφορές στον τύπο της Επιτροπής αγώνα των παραγωγών για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα αυτό.
Προφανώς οι συντάκτες της Επιστολής απάντησης φόρεσαν τον κομματικό τους μανδύα και αγόρευσαν ως σωτήρες του έθνους και των αγροτών υποδεικνύοντας μάλιστα στον εκλεγμένο εκπρόσωπο του λαού τι να πράξει.
Βέβαια καλό θα είναι όλοι αυτοί που σήμερα παρουσιάζονται ως ειδήμονες ασκώντας κριτική και κάνοντας υποδείξεις για να γίνει καλύτερη η κοινωνία μας, να δηλώνουν παράλληλα ποια είναι τα κέρδη των επιχειρήσεων τους, αν υπάρχουν και σε τι ποσό ανέρχονται οι οφειλές τους στο ΙΚΑ και στην Εφορία, αν απασχολούν νομίμως εργαζόμενους, αν τηρούν τις περιβαλλοντικές οδηγίες στα εργοστάσια τους και στην τελική ανάλυση αν συμπεριφέρονται ως άριστοι συνεργάτες των παραγωγών όπως θέλουν να παρουσιάζονται.
Γιατί αυτοί που απειλούσαν ότι θα κλείσουν τα εργοστάσια τους προκειμένου να μην πληρώσουν έστω και ένα λεπτό παραπάνω στους παραγωγούς δεν γίνεται σήμερα να εμφανίζονται ως εγγυητές της τιμής του προϊόντος.

Η επιστολή – απάντηση που απέστειλαν μέσω του τύπου έχει ως εξής

ΑΓΝΟΙΑ – ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ - ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ
Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει σε κάθε εχέφρονα αναγνώστη το κείμενο που ανήρτησε στο ΠΕΛΛΑnews ο βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδωρίδης με τίτλο «Ασυμφώνητα – Αζύγιστα – Απλήρωτα».
Πράγματι το κείμενο αυτό διαχέεται από τρεις έννοιες που αρχίζουν από Α. Είναι η ΑΓΝΟΙΑ, η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ και ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ του συντάκτη του.
Είναι ντροπή η χρήση δημοσίως τόσων ψευδών και συκοφαντικών επιχειρημάτων. Και είναι κατάντια γι’ αυτόν που το επιχειρεί χωρίς να έχει την στοιχειώδη ενημέρωση για την κατάσταση στον χώρο.
Ο κ. Θεοδωρίδης στην μεγάλη αγωνία της επανεκλογής, ο κ. Θεοδωρίδης που με την ψήφο του στη Βουλή ρήμαξε τα εισοδήματα των εργαζομένων και των αγροτών της χώρας, τολμάει να παραστήσει τον προστάτη των αγροτών.
Ο κ. Θεοδωρίδης δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ ουσιαστικά για τα προβλήματα του χώρου, δεν επικοινώνησε ποτέ με την Ε.Κ.Ε. Εμφανίζεται όμως ως ειδικός του κλάδου, μέχρι και την αγορά της κομπόστας γνωρίζει…
Για όσα συκοφαντικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει, θα έπρεπε να ασχοληθεί η δικαιοσύνη αλλά να που υπάρχει για προστασία η βουλευτική ασυλία…
Τέλος κ. Θεοδωρίδη, σας ενημερώνουμε γιατί προφανώς το αγνοείτε, ότι από την αρχή της φετινής περιόδου σ’ όλη την χώρα και φυσικά και στον Ν. Πέλλας τα συμπύρηνα ροδάκινα για κομπόστα τιμολογούνται από τις βιομηχανίες στην τιμή των € 0,25 το κιλό, τιμή που είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι κατά 25%.
Κλείνοντας σας καλώ να στρέψετε την αγωνιστική σας διάθεση εκεί που πράγματι υπάρχει φέτος πρόβλημα, δηλαδή στα επιτραπέζια ροδάκινα.
Εκτός και αν τα στέκια και οι έμποροι επιτραπεζίων είναι «φίλοι» σας…

Ε.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: