Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ατύχημα στην Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών από χαλασμένη κούνια!

Σε σοβαρό κίνδυνο εκτέθηκαν δύο νεαρές κοπέλες που επέλεξαν να κουνηθούν σε μια από τις κούνιες στο Λούνα Παρκ της εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών. Χθες το βράδυ οι δύο κοπέλες ανέβηκαν στο Crazy Dance (κούνια με μικρά κουπέ που περιστρέφονται γύρω από τον άξονά τους, και από τον κεντρικό άξονα όλου του συστήματος) και ενώ κούνια βρισκόταν σε λειτουργία το πίσω μέρος από το δικό τους κουπέ αποκολλήθηκε από τη βάση με αποτέλεσμα οι δύο κοπέλες να βρεθούν εκτεθειμένες στο κενό προσπαθώντας να συγκρατηθούν χρησιμοποιώντας χέρια και πόδια, κόβοντας την ανάσα στους παρευρισκόμενους που καλούσαν τον χειριστή να σταματήσει τη λειτουργία. Όταν αυτός το αντιλήφθηκε έκλεισε το διακόπτη λειτουργίας και όλοι έτρεξαν να δουν αν είναι καλά τα κορίτσια.....
Ευτυχώς οι δύο κοπέλες είχαν Άγιο μαζί τους αφού η μια από αυτές είχε μώλωπες στο χέρι της, ενώ η δεύτερη είχε ενοχλήσεις στη λεκάνη και γι’ αυτό διακομίστηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο. Στο χώρο άμεσα κατέφθασε η Αστυνομία η οποία προχώρησε σε σύλληψη του υπευθύνου του Λούνα Παρκ ο οποίος κατηγορείται για πλημμελή συντήρηση των μηχανημάτων και τήρηση των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας, ενώ διενεργείται προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος και για τη νομιμότητα της άδειας και των συνοδευτικών εγγράφων λειτουργίας.
Το θέμα αυτό ανοίγει εκτός των άλλων μια μεγάλη συζήτηση που έχει πολλές παραμέτρους.
α) Γίνεται αυστηρός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου η της Περιφέρειας για την νομιμότητα των εγγράφων και των αδειών που προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι στη διαδικασία της επιλογής για να συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη;
β) Ελέγχει κάποια αρμόδια δημόσια υπηρεσία αν και σε τι βαθμό τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας, και αν τα συγκεκριμένα μηχανήματα διαθέτουν άδεια και πιστοποίηση; (Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει οδηγία που υποχρεώνει τους δήμους να επιλέγουν πιστοποιημένα παιχνίδια ακόμη και για τις παιδικές χαρές)
γ) Ελέγχει κανείς αν οι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις Λούνα Παρκ διαθέτουν άδεια (δίπλωμα) χειριστού η αν είναι ασφαλισμένοι;
Ίσως υπάρχουν πολλά περισσότερα στα οποία θα μπορούσε κανείς να σταθεί στην προσπάθεια να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για την αναβάθμιση της εμποροπανήγυρης που στην ουσία είναι ένα μεγάλο παζάρι που λειτουργεί σε βάρος της τοπικής αγοράς και παρέχει χαμηλής ποιότητας ψυχαγωγία και διασκέδαση στους επισκέπτες.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν ένα παλικάρι (2 μέτρα) και μια κοπελιά (πανέμορφη) όχι 2 κοπέλες! Ευτυχώς είναι καλά τα παιδιά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος Πέλλας πρέπει να κάνει έλεγχο και όχι να κοιτάει μόνο πως θα βάλει λεφτά στα ταμεία του αδιαφορώντας για την ασφάλεια των δημοτών.

Ανώνυμος είπε...

Nai kala siga min kani kati o dimos pellas to mono pou 3eri na kanei eine na troi xrima tipota allo...

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους πως οι καιροί άλλαξαν επιτέλους. Πως δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι το ατύχημα έρχεται λόγω κακιάς στιγμής. Το ατύχημα δεν συμβαίνει. Προκαλείται. Υπάρχουν πάντα αιτίες και υπάρχουν πάντα υπαίτιοι. Ο Δήμος ως φορέας οργάνωσης του πανηγυριού έχει την αντικειμενική ευθύνη να εξασφαλίζει την σωματική ακεραιότητα και των ζωή των επισκεπτών του. Μια το περιστατικό με την κούνια, μια η καταιγίδα, που σήκωσε παραπήγματα, το κακό θα γίνει. Δεν είναι δυνατόν πια να κατασκευάζει κανείς "περίπτερα" με υλικά επικίνδυνα, προερχόμενα από παλιές καπνοπαράγκες της περιοχής. Τι θα γίνει αν αρχίσουν και φεύγουν λαμαρίνες κάποια στιγμή και κόβουν κεφάλια??? Ποιός θα πληρώσει αποζημιώσεις, ποιος θα πάει φυλακή??? Το πανηγύρι είναι μια καλή πηγή εσόδων για το Δήμο. Ας το προστατεύσει ως τέτοιο γιατί κάποια στιγμή θα το πληρώσει ακριβά. Ας σχεδιάσει επιτέλους κάποιος από τους άπειρους υπαλλήλους και εκλεγμένους εκεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Το πρόσφατο μπάχαλο ανέδειξε τεράστια προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

εισαγγελεα ξυπνα!!!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή στις κούνιες το 90% των ενδιαφερομένων είναι παιδάκια ηλικίας 8-16 ετών καλό θα ήταν να δείξει επιτέλους ο δήμος την δέουσα προσοχή. Ας μην αναλώνονται οι δημοτικοί υπάλληλοι να ματράνε μόνο με την μεζούρα στο χέρι πόσα μέτρα καταλαμβάνει ο μπάγκος με τα βρακιά και τις κάλτσες και ας κοιτάξουν λίγο τα μέτρα ασφαλείας.
Προστατέψτε επιτέλους τα παιδιά μας και ας πουληθούν και μερικά βρακιά λαθραία.

Ανώνυμος είπε...

Ας υποθέσουμε ότι είστε ένας πανηγυρτσης ιδιοκτήτης Λούνα Πάρκ έχετε 2΄βασικούς τρόπους να κινηθήτε
1ος Τηρείται την νομοθεσία ουσιαστιά με εγκρίσεις προδιαγραφές συντηρήσεις κτλ =Τεράστιο Έξοδο
2ος Αρχίζεται την κλάψα και μοιράζεται παντού "ελευθέρας" προς κάθε αρμόδιο κερδίζοντας την επιεικια του "δεν πειράζει ρε φίλε, ποιος τα κάνει άλλωστε αυτά? κτλ" λίγο η βαρεμάρα τους και όλα καλά.
ποιον θα διαλέγατε?

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ:ΟΣΟ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

TO ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ......ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ....
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΛΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ,ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ... ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ???ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ.....
ΥΓ. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ ΧΡΕΩΝΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ 1 ΕΥΡΩ!!! Σ/Κ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.......ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ...ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙ....4 ΕΥΡΩ!!!ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΦΥΣΙΚΑ....