Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Επίσκεψη με μηνύματα, του πρόεδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στα Γιαννιτσά

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πέλλας, την περασμένη Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη, του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ κύριου Θέμη Μπαλασόπουλου στο δήμο Πέλλας. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνοδευόμενος με κλιμάκιο της ομοσπονδίας και εκπροσώπους του τοπικού συλλόγου και τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο και στη συνέχεια έδωσε συνέντευξη τύπου. Άξονας της επίσκεψης αποτέλεσε το πολύ σημαντικό θέμα της διαχείρισης του Χ.Υ.Τ.Α. Πέλλας....
Με δηλώσεις του ο πρόεδρος κατήγγειλε την μεθόδευση της επιζήμιας εκχώρησης σε ιδιώτη του ΧΥΤΑ και συμπλήρωσε πως «Δεδομένου ότι η διαχείριση των απορριμμάτων, από την αποκομιδή έως την ασφαλή απόθεση των υπολειμμάτων, δεν εμπίπτει στις συνήθεις επιχειρηματικές δραστηριότητες, αφού έχει άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην υγεία, στην ποιότητα ζωής αλλά και στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας καθώς κάθε οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος θα επιβαρύνει τους δημότες, θα πρέπει να εκτελείται από δημόσιο φορέα με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.»
Επίσης ζητήθηκε από τον δήμαρχο να επέμβει άμεσα ώστε ο ΧΥΤΑ Πέλλας να λειτουργήσει με αμιγώς δημόσιο χαρακτήρα για το συμφέρων των δημοτών και τονίστηκε ότι σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούνται οι ενέργειες της διοίκησης του συνδέσμου και η αδράνεια της εκλεγμένης δημοτικής αρχής στο θέμα, αφού αυτή τη στιγμή περισσότερο από ποτέ είναι εμφανή τα οφέλη λειτουργίας με τους εργαζόμενους του δήμου με σύναψης προγραμματικής σύμβασης. Το κλιμάκιο επισήμανε ότι στις δύσκολες μέρες που περνάει η ελληνική κοινωνία λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης και του υπενθύμισε ότι με τη δημόσια διαχείριση ανοίγονται και κάποιες αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας για τους συνδημότες μας. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΡΑΣΕΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΟΥ!ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ!

Συλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας είπε...

Η καταγγελία της καραμπινάτα επιζήμιας εργασιακά και οικονομικά εκχώρησης σε ιδιώτη (1.000.0000 επιπλέον ετησίως) τη στιγμή που ο δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί σε θεμελιώδης του υποχρεώσεις αποτελεί κάτι παραπάνω από υποχρέωση για έναν συνδικαλιστικό θεσμό. Ας μας αιτιολογήσουν την εμμονή τους όσοι την προωθούν ή την ανέχονται.