Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοτικό Λαχανόκηπο σχεδιάζουν να δημιουργήσουν στην Έδεσσα

Η τριήμερη Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Πάρκο των Καταρρακτών, όπου πολλοί παραγωγοί και πωλητές βιολογικών προϊόντων δημιούργησαν μία πολύχρωμη αγορά με πολλά και ποικίλα βιολογικά προϊόντα. Μία σημαντική παράλληλη εκδήλωση της Έκθεσης ήταν η ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με κεντρικό ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Μανίκη στην οποία αναλύθηκαν τα πλεονεκτήματα της βιολογικής γεωργίας, τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές, καθώς επίσης παρουσιάστηκε πρόταση για τη δημιουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου.
Η πρόταση ουσιαστικά αφορά την αξιοποίηση.....
δημοτικής έκτασης 3 στρεμμάτων στην περιοχή του Λόγγου, στο πρότυπο των δημόσιων αστικών κήπων, μίας πρακτικής που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Η έκταση αυτή θα χωριστεί σε μικρά τεμάχια, όσο απαιτείται για τη φύτευση ενός λαχανόκηπου που καλύπτει τις ανάγκες μίας οικογένειας και θα διανεμηθεί σε κατοίκους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη βιολογική γεωργία και να αποκτήσουν το δικό τους λαχανόκηπο. Η δράση θα έχει και σημαντικό κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς τα λαχανικά που περισσεύουν θα διατίθενται σε άπορους συμπολίτες μας.
Η πρόταση έτυχε ευρύτερης αποδοχής από τους βιοκαλλιεργητές και τους πολίτες που συμμετείχαν στην ανοιχτή συζήτηση και θα παρουσιαστεί με τις τελικές της λεπτομέρειες στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σημαντική πρωτοβουλία, που ως ιδέα εξαπλώνεται σιγά σιγά σε όλη την Ελλάδα και που βεβαίως βρίσκει εφαρμογή σε πολλές χώρες. Στην Γερμανία μάλιστα χρησιμοποιούν ιδιωτικές εκτάσεις, κατά τον ίδιο τρόπο, του τεμαχισμού δηλαδή, στη βάση μακροχρόνιας μισθώσεως. Το εγχείρημα έχει πολύ θετικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά αποτελέσματα. Μπράβο και καλή επιτυχία και να ευχηθώ και στα δικά μας, κατά τα Γιαννιτσά μεριά - αν και πληροφορίες λένε ότι κάτι σημαντικό κινείται προς την ίδια αλλά κατεύθυνση και μάλιστα με ακόμη καλύτερους όρους.