Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Πληθαίνουν οι παρεμβάσεις βουλευτών για λήψη μέτρων στήριξης των Περιφερειακών μέσων ενημέρωσης

Να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την έμπρακτη στήριξη των Περιφερειακών μέσων ενημέρωσης ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο, καθώς αρκετές εφημερίδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί, αλλά και τηλεοπτικά κανάλια στην Περιφέρεια της χώρας, βρίσκονται στα πρόθυρα «λουκέτων» λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.
Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο βουλευτής αναφέρει ότι «η τεράστια οικονομική κρίση που πλήττει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και των επιχειρήσεων δεν θα μπορούσε να εξαιρέσει τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης». Σημειώνει δε ότι «ήδη, αρκετές εφημερίδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί, αλλά και τηλεοπτικά κανάλια υπό το βάρος της οικονομικής πίεσης έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν την κυκλοφορία τους,....
την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, παρά τις επικοινωνιακές τακτικές, φαίνεται να αδιαφορεί πλήρως για τα προβλήματα και τις προτάσεις του κλάδου, με αποτέλεσμα να οδηγεί ακόμη περισσότερους επαγγελματίες στην οικονομική καταστροφή».
Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει ότι «έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την άνιση μεταχείριση στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης μεταξύ κέντρου και περιφέρειας, αλλά και από τη μερική κατάργηση της επιδότησης στα ταχυδρομικά τέλη για όλες τις εφημερίδες που είναι στις λίστες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας». Κρίσιμο θεωρεί επίσης «να εξασφαλιστεί η δίκαιη κατανομή των διαφημιστικών καταχωρήσεων που απορρέουν από το διαφημιστικό μέρος των έργων του ΕΣΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: